Κοντονής: Ο νόμος Παρασκευόπουλου πρέπει να παραταθεί για ακόμα ένα έτος


Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην κρατική τηλεόραση, αναφέρθηκε στην κακοκαιρία που έπληξε την Αττική, στα θύματα και τις καταστροφές, σημειώνοντας ότι πρόκειται για πρωτόγνωρα φαινόμενα και ανείπωτη τραγωδία.

Πληρώνουμε τα λάθη δεκαετιών ανέφερε και τόνισε πως δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. «Σε πρώτο χρόνο η κυβέρνηση με τα μέσα που διαθέτει έκανε αυτό που πρέπει » ανέφερε και τόνισε πως «δασικοί χάρτες και κτηματολόγιο χρόνια δεν λειτούργησαν και φθάσαμε σε αυτά τα φαινόμενα».

Πρέπει να προστατεύσουμε το περιβάλλον μέχρι σήμερα γίνεται το αντίθετο, ανέφερε ο κ Κοντονής.

Για τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο ανέφερε ότι είναι φωτεινό μετέωρο ο αγώνας κατά της δικτατορίας.

Για τους πλειστηριασμούς είπε ότι οι αλλαγές που δρομολογούνται για την εξασφάλιση της ασφάλειας που θέτουν οι συμβολαιογράφοι θα αλλάξουν την απόφαση τους για αποχή από τους πλειστηριασμούς μέχρι 31 12.2017 . « Ένα από τα μέτρα αυτής της κυβέρνησης ήταν η εξασφάλιση της α΄ κατοικίας. Σήμερα όσοι συμπολίτες μας έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη έχουν προστασία της α΄ κατοικίας μέχρι 31.12.2017 και έχουμε και τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι αυτό θα επεκταθεί και το 2018» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης. 

Τόνισε ότι μέχρι σήμερα έχουν ματαιωθεί πλειστηριασμοί ακινήτων σε περιοχές όπως το Ψυχικό και επανέλαβε ότι δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί ακινήτων κάτω από 300.000 ευρώ. Θα τηρηθεί ο νόμος και θα υπάρξει αυστηροποίηση σε όσους προσπαθήσουν να ματαιώσουν πλειστηριασμούς, ανέφερε.

Για την απόδοση δικαιοσύνης ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει έναν αγώνα και έχουμε τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα για την γρήγορη απονομή δικαιοσύνης. Προανήγγειλε βελτίωση στις υποδομές των δικαστηρίων και ανέφερε πως ίσως επιτευχθεί μέσα στο 2018 το «σπάσιμο» του Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Για τον νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών ανέφερε πως σωστά ελήφθη διότι σήμερα φθάσαμε σε ένα διαχειρίσιμο νούμερο κρατουμένων. Τόνισε επίσης ότι εισηγήθηκε αποσυμφορητικό νόμο για ακόμη ένα χρόνο ο οποίος εκτίμησε ότι θα είναι και ο τελευταίος. Χαρακτήρισε απαρχαιωμένο το πλαίσιο των ποινών όπου τα ισόβια μοιράζονται σαν « στραγάλια» και ανήγγειλε ότι θα υπάρξει μείωση των ποινών προτάσσοντας την κοινωφελή εργασία .

Για την άδεια στον Κουφοντίνα ανέφερε πως τον βρίσκει απολύτως σύμφωνο το καθεστώς των αδειών και τόνισε πως δεν αλλάζει τίποτε στο καθεστώς αυτό. Δεν είναι προϋπόθεση για την άδεια η μεταμέλεια, ανέφερε και τόνισε πως έγινε φασαρία επειδή ήταν στην επικαιρότητα τα paradise papers και οι συνομιλίες του Αυγενάκη. Έκανε λόγο για υποκρισία τονίζοντας πως μέχρι σήμερα έχουν αποφυλακισθεί 10 άτομα που είχαν καταδικασθεί για την 17 Νοέμβρη.

Πηγή: www.skai.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.