Συνελήφθη στην Ομόνοια ο ισοβίτης που δεν είχε γυρίσει τις φυλακές Τρικάλων


Συνελήφθη τελικά στην Ομόνοια ο δραπέτης Σπύρος Στρατούλης, που το είχε «σκάσει» από τις φυλακές Τρικάλων. Ο Στρατούλης είχε λάβει άδεια από τις φυλακές Τρικάλων ωστόσο δεν επέστρεψε ποτέ.

Ο ισοβίτης αναγνωρίστηκε από αστυνομικό τη ασφάλειας που περνούσε από την Ομόνοια. Άμεσα ενημέρωσε την υπηρεσία του και την άμεση δράση, και έγινε η σύλληψη.

Οπως αναφέρει το eleftheria.gr o Στρατούλης, είχε αποφυλακιστεί τον Ιούνιο του 2015 για να συλληφθεί ξανά την περασμένη άνοιξη και να οδηγηθεί εκ νέου στις Φυλακές Λάρισας μετά την ανάκληση της αναστολής λόγω παραβίασης των όρων αποφυλάκισης.

Ο Σπ. Στρατούλης, που για πρώτη φορά φυλακίσθηκε σε ηλικία 18 ετών, είχε καταδικασθεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία ενώ τον Νοέμβριο του 2013 έχοντας συμπληρώσει περίπου 22 χρόνια στις φυλακές, προχώρησε σε 

πολυήμερη απεργία πείνας για την οποία μάλιστα απαιτήθηκε να νοσηλευθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Απεργία πείνας με την οποία ζητούσε να του δοθεί ξανά το δικαίωμα στις ολιγοήμερες άδειες αλλά και να απαλλαγεί από κάθε κατηγορία που του καταλογιζόταν αναφορικά με την φερόμενη εμπλοκή του σε επιθέσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Για την φερόμενη εμπλοκή του σε εκείνη την υπόθεση έχασε ξανά το δικαίωμα στις ολιγοήμερες άδειες ενώ ο Σπ. Στρατούλης και η υπεράσπισή του, είχαν καταγγείλει ως αστήρικτες και κατασκευασμένες τις κατηγορίες για την εμπλοκή του στην υπόθεση, που έχει γίνει γνωστή ως «στέκια Θεσσαλονίκης».

Ο Στρατούλης στη διάρκεια της φυλάκισής του έχει αναπτύξει πολιτική δράση για τις συνθήκες κράτησης και κατά της ίδιας της συνθήκης του εγκλεισμού, με οργάνωση και έκφραση αλληλεγγύης μεταξύ των κρατουμένων.

Το 2014 με αφορμή την τρίτη αίτησή για αποφυλάκιση μετά από 22 χρόνια εγκλεισμού, η Πρωτοβουλία Αντίστασης και Αλληλεγγύης, σε ανακοίνωσή της σημείωνε μεταξύ άλλων πως «ο Στρατούλης είναι γνωστός στις φυλακές και στο κίνημα αλληλεγγύης για τη συμμετοχή του και την αταλάντευτη στάση του σε όλους τους αγώνες που έχουν δώσει οι κρατούμενοι για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους».

Πηγή:EleftherosTypos.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.