Τροπολογία της ΝΔ για κατάργηση του Νόμου Παρασκευόπουλου και Φυλακές τύπου Γ


Τροπολογία για να καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Απευθύνω μια ακόμη έκκληση στον κ. Τσίπρα να αναλάβει τις ευθύνες του. Η κυβέρνησή του μοιάζει όχι μόνον να μην μπορεί, αλλά και να μην θέλει να προστατεύσει την τάξη και την ασφάλεια στη χώρα μας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της ΝΔ ανακοίνωσε ότι το κόμμα θα καταθέσει άμεσα τροπολογίες για να καταργηθεί ο Νόμος Παρασκευόπουλου. Παράλληλα για να ιδρυθούν φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι στη συζήτηση της περασμένης Παρασκευής στη Βουλή για τα θέματα της ασφάλειας έθεσε στον κ. Τσίπρα συγκεκριμένα ζητήματα που σχετίζονται με την αυξημένη ανομία και την εγκληματικότητα στη χώρα μας. Για τα οποία ο Νόμος Παρασκευόπουλου οφείλεται κατά αρκετά μεγάλο ποσοστό σύμφωνα με την πάγια ρητορική της ΝΔ.


Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε:

«Μίλησα για:

– τις επιπτώσεις του νόμου Παρασκευόπουλου, που έβγαλε από τις φυλακές 2.000 κρατούμενους, που είχαν καταδικασθεί για κακουργήματα, πολλοί εκ των οποίων υποτροπίασαν

– την ανάγκη να λειτουργήσουν φυλακές υψίστης ασφαλείας, τις οποίες η Κυβέρνηση κατήργησε, ώστε να σταματήσουν να αποτελούν διευθυντήρια του οργανωμένου εγκλήματος

– τις περιπολίες της αστυνομίας, που έχουν περιοριστεί δραματικά με συνέπεια να αυξηθεί η καθημερινή εγκληματικότητα

– την απαράδεκτη κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, κάνοντας ρητή αναφορά στις επιθέσεις που δέχονται σχεδόν καθημερινά οι αστυνομικοί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

– τους πάσης φύσεως Ρουβίκωνες και τις συμπεριφορές τραμπούκων στα Πανεπιστήμια, τους οποίους η Κυβέρνηση καταγγέλλει στα λόγια, ενώ στην πράξη τους προστατεύει», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας πως σε όλα αυτά ο κ. Τσίπρας απάντησε με αποπροσανατολιστικές συκοφαντίες.

«Μόνο που καμία συκοφαντική παράσταση δεν μπορεί πια να σκεπάσει την πραγματικότητα», συνέχισε υπογραμμίζοντας πως δεν πέρασαν παρά μόνο τρεις μέρες για να εκδηλωθεί νέα τρομοκρατική επίθεση με σφαίρες κατά αστυνομικών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. 

«Αντί να μιλάνε αόριστα για προβοκάτορες, ας τους συλλάβουν. Αντί να μιλάνε για παρακράτος, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη τους για τις δικές τους ευθύνες. Και ας λύσουν, επιτέλους, τα χέρια της αστυνομίας η οποία, όταν δεν εμποδίζεται από τις ιδεοληψίες τους, κάνει υποδειγματικά τη δουλειά της. Η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα τροπολογίες για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και την ίδρυση φυλακών υψίστης ασφαλείας. Θέλουμε ασφαλείς, ελεύθερους και αξιοπρεπείς πολίτες, σε μια ασφαλή και αξιοπρεπή Ελλάδα. Αυτό αξίζουμε και αυτό θα πετύχουμε».


Και ο Παρασκευόπουλος ζήτησε κατάργηση του νόμου

Μιλώντας στην εκπομπή του καναλιού της Βουλής, ο πρώην υπουργός αναφερόμενος στον νόμο σχολίασε: «Θα σας φανεί περίεργο αλλά ο κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο. Ο όποιος νόμος Παρασκευόπουλου, ο αποσυμφορητικός νόμος -κακώς τον ονομάζουν νόμο Παρασκευόπουλου για να στιγματίζουν εμένα- αλλά ένας έκτακτος νόμος ο οποίος οφείλεται σε έκτακτες συνθήκες συμφόρησης δεν έχει λόγο ύπαρξης παγίως».

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος σημείωσε πως «αυτό που πρέπει να γίνει είναι να έχουμε ένα λογικό σύστημα ποινών, έναν λογικό πληθυσμό στη φυλακή και να μην έχουμε ανάγκη από αυτόν τον νόμο».

«Νομίζω», συμπλήρωσε «ότι αυτό πρέπει να συμβεί τώρα προσεχώς, ότι φτάσαμε στο σημείο να καταργήσουμε την αποσυμφορητική διαδικασία για έναν λόγο».

«Το σωστό», όπως είπε «είναι να έχουμε λογικούς χρόνους διάρκειας της ποινής πάγια, να είναι αυτοί που ταιριάζουν αναλογικά στο βάρος του εγκλήματος που τελέστηκε και βε΄βαια να έχουν κι ένα περιθώριο εφόσον δεν έχουμε να κάνουμε με ισόβια επανένταξης. Αυτό πρέπει να ρυθμιστεί παγίως και θα ρυθμιστεί μέσω του Ποινικού Κώδικα και του Σωφρονιοστικού Κώδικα» και πρόσθεσε:

«Το χαρακτηριστικό της χώρας μας είναι ότι έχει πολύ υψηλές , πολύ βαριές απειλούμενες ποινές, πολλές προβλέψεις ισοβίων και έχει ελαστικές ρυθμίσεις για την απόλυση. Το σωστό είναι να έχουμε πιο λογικές ποινές και να έχουμε πιο αυστηρές συνθήκες απόλυσης από αυτές που έχουμε με την αποσυμφορητική νομοθεσία . Πιστυεύω λοιπόν ότι πρέπει να καταργηθεί αυτή η νομοθετική διαδικασία όταν θα έχουμε νέο Ποινικό και Σωφρονιστικό Κώδικα».

Μάλιστα στην ερώτηση της δημοσιογράφου αν αυτό που λέει είναι να καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και να μετασχηματιστεί σε κάτι άλλο, ο πρώην υπουργός απάντησε χαρακτηριστικά:

"Ασφαλώς. Βεβαίως δεν λέει κανείς ότι αυτός ο νόμος πρέπει να ισχύει για πάντα. Έκτακτη νομοθεσία είναι και το καλό είναι να πάψουμε να έχουμε αυτές τις έκτακτες, κακές συνθήκες και να έχουμε μια πάγια ομαλή κατάσταση».

Πηγή: http://www.eleftherostypos.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.