Ο Παρασκευόπουλος απαντά στην "προπαγάνδα" της ΝΔ


Με γραπτή ανακοίνωσή του αλλά και δηλώσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ο Νίκος Παρασκευόπουλος απαντάει στην αξιωματική αντιπολίτευση που τον κατηγορεί ότι «εισηγήθηκε κατάργηση του νόμου του με το επιχείρημα ότι είναι πλέον αχρείαστος».

«Στην απελπισμένη της προσπάθεια να συνεχίσει την μονομανιακή της ακροδεξιά προπαγάνδα, να καλλιεργήσει το φόβο στους πολίτες και να αποκρύψει το γεγονός ότι η εγκληματικότητα μειώνεται, η Νέα Δημοκρατία διαστρεβλώνει τις δηλώσεις μου», αναφέρει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

Εξηγεί, δε, ότι δήλωσε καθαρά ότι η αποσυμφορητική νομοθεσία, που είναι εξ ορισμού προσωρινή, θα πάψει να έχει λόγο ύπαρξης όταν θα τεθεί σε εφαρμογή νέα πάγια νομοθεσία, όταν δηλαδή θα έχουμε νέο Ποινικό και Σωφρονιστικό Κώδικα.

Στη συνέχεια ο κ. Παρασκευόπουλος διευκρίνισε (Realfm) ότι η δήλωσή του δεν δικαιώνει καθόλου τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης διότι η κριτική του αφορούσε την ψήφιση του νόμου και την ισχύ του το 2015 και το 2016.

«Στο διάστημα αυτό ο νόμος ήταν αναγκαίος και νομίζω ότι ήταν και πετυχημένος, όχι μόνο λόγω της αποσυμφόρησης αλλά γιατί και η εγκληματικότητα φάνηκε ότι μειώθηκε. Επομένως, η κριτική του είναι τελείως άστοχη σε ό,τι αφορούσε το παρελθόν. Όταν λέει όμως ότι θα καταργηθεί, έχει δίκιο. Το λένε όλοι ότι θα καταργηθεί και το είπε και ο κ. Κοντονής», πρόσθεσε.

Επαναλαμβάνοντας ότι οι δηλώσεις του διαστρεβλώθηκαν ο υπουργός τόνισε (Πρακτορείο 104,9 FM): «Είχα ερωτηθεί τι λέω για το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως αυτός ο νόμος θα καταργηθεί και είπα πως ναι, όντως, ο νόμος αυτός θα καταργηθεί και πρέπει να καταργηθεί, γιατί είναι ένας νόμος έκτακτος, περιστασιακός, προσωρινός και πρέπει να αντικατασταθεί από μία πάγια νομοθεσία, με ένα ισορροπημένο σύστημα ποινών».

Πηγή: www.efsyn.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.