Κόντρα για τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΣΥΡΙΖΑ)


Την κατάργηση του νόμου για τις αποφυλακίσεις και την αντικατάστασή του από ένα λογικότερο σύστημα ποινών και αυστηρότερων όρων απόλυσης, εισηγήθηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος μιλώντας τη Δευτέρα στο κανάλι της Βουλής. Αντιδράσεις από ΝΔ, Φώφη Γεννηματά και Ποτάμι.

«Θα σας φανεί περίεργο αλλά θα σας πω ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο. Ο νόμος, ο όποιος νόμος Παρασκευόπουλου, ο αποσυμφορητικός νόμος -κακώς τον ονομάζουν νόμο Παρασκευόπουλου για να στιγματίζουν εμένα- αλλά, ένας έκτακτος νόμος που οφείλεται σε έκτακτες συνθήκες συμφόρησης, δεν έχει λόγο ύπαρξης παγίως. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να έχουμε ένα λογικό σύστημα ποινών, ένα λογικό πληθυσμό στη φυλακή και να μην έχουμε ανάγκη από αυτόν το νόμο» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος συμπληρώνοντας ότι «νομίζω ότι αυτό πρέπει να συμβεί τώρα, προσεχώς».

«Το σωστό είναι να έχουμε λογικούς χρόνους διάρκειας της ποινής, πάγια, να είναι αυτοί που ταιριάζουν αναλογικά στο βάρος του εγκλήματος που τελέστηκε και βέβαια να αφήνουν κι ένα περιθώριο, εφόσον δεν έχουμε να κάνουμε με ισόβια, επανένταξης αργότερα. Αυτό πρέπει να ρυθμιστεί παγίως και θα ρυθμιστεί παγίως μέσω του ποινικού κώδικα, ιδίως, και του σωφρονιστικού κώδικα» σημείωσε ο κ. Παρασκευόπουλος και πρόσθεσε: «Η χώρα μας σε σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχει πολύ υψηλές απειλούμενες ποινές, πολύ βαριές, πολλές προβλέψεις ισοβίων και έχει ελαστικές ρυθμίσεις για την απόλυση. Το σωστό είναι να φτάσουμε σε έναν μέσο όρο: Να έχουμε ποινές οι οποίες είναι πιο λογικές στο απειλούμενο μέγεθός τους και να έχουμε πιο αυστηρές ρυθμίσεις απόλυσης απ’ αυτές που έχουμε με την αποσυμφορητική νομοθεσία. Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να καταργηθεί αυτή η νομοθεσία όταν θα έχουμε νέο ποινικό κώδικα και σωφρονιστικό», κατέληξε ο κ. Παρασκευόπουλος.


ΝΔ: Παρασκευόπουλος κατά… Παρασκευόπουλου

Τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου σχολίασε η ΝΔ με ανακοίνωσή της που τιτλοφορείται «Παρασκευόπουλος κατά… Παρασκευόπουλου».

«Ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος αφού έβγαλε από τις φυλακές περισσότερους από 2.000 κρατούμενους για κακουργήματα, σήμερα εισηγήθηκε την κατάργηση του νόμου του, με το επιχείρημα ότι είναι, πλέον, αχρείαστος!» σημειώνει η ΝΔ και προσθέτει:

«Πράγματι ό,τι καταστροφικό ήθελε να πετύχει ο κ. Παρασκευόπουλος το πέτυχε. Ας πείσει, όμως, και τον Αλέξη Τσίπρα να υιοθετήσει το πάγιο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μόλις την Παρασκευή χαρακτήρισε αναγκαίο τον κατάπτυστο νόμο του».Φ. Γεννηματά: Ο ένας μετά τον άλλο ομολογούν

«Ο ένας μετά τον άλλο ομολογούν… Αλλά δεν θα πέσουν στα μαλακά», σχολιάζει με δική της ανακοίνωση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

«Προχθές ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ξεκάθαρα ότι έχουν “εξοντώσει” την μεσαία τάξη, τους ειλικρινείς φορολογούμενους και τους επαγγελματίες.

Σήμερα ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης ζητά να καταργηθεί ο Νόμος για τις αποφυλακίσεις που ο ίδιος εισηγήθηκε στην Βουλή, μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με εγκληματίες.

Ο ένας μετά τον άλλο ομολογούν… Αλλά δεν θα πέσουν στα μαλακά

Η σκληρή τιμωρία από τους Έλληνες πολίτες έρχεται», καταλήγει η κ. Γεννηματά.Το Ποτάμι: Οι ευθύνες του κ. Παρασκευόπουλου δεν ξεπλένονται με δηλώσεις

«O άνθρωπος που κατάργησε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και επέτρεψε την έξοδο από τις φυλακές σε εκατοντάδες εγκληματίες αδιακρίτως ας μην συμπεριφέρεται ως ουδέτερος καθηγητής. Οι ευθύνες του κ. Παρασκευόπουλου απέναντι στην κοινωνία είναι τεράστιες και δεν ξεπλένονται με δηλώσεις μεταμέλειας», αναφέρει το Ποτάμι με ανακοίνωσή του.ΣΥΡΙΖΑ: Γνωστές οι προσπάθειες της ΝΔ για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και δημιουργίας fake news

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα υποστήριξε η ΝΔ για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου. Η Κουμουνδούρου τονίζει πως «τα ακροδεξιά ιδεολογήματα της ΝΔ είναι γνωστά, το ίδιο και οι διαρκείς προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, και δημιουργίας fake news».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως «για όλα αυτά δόθηκαν απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό στη Βουλή πριν από λίγες μέρες, σε μια συζήτηση που μάλλον ο κ. Μητσοτάκης προτιμά να ξεχάσει, αφού ο ίδιος έμεινε παντελώς και παγκοίνως έκθετος ως προς τη σχέση του κόμματός του με την ανομία, και την εμπλοκή σε σκοτεινές υποθέσεις, ακόμα και του ίδιου προσωπικά».


N. Παρασκευόπουλος: Η ΝΔ διαστρεβλώνει τις δηλώσεις μου

Απάντηση στη ΝΔ, δίνει με γραπτή του ανακοίνωση ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στην οποία σημειώνει: «Στην απελπισμένη της προσπάθεια να συνεχίσει την μονομανιακή της ακροδεξιά προπαγάνδα, να καλλιεργήσει το φόβο στους πολίτες και να αποκρύψει το γεγονός ότι η εγκληματικότητα μειώνεται η Νέα Δημοκρατία διαστρεβλώνει τις δηλώσεις μου».

Ο κ. Παρασκευόπουλος προσθέτει «δήλωσα καθαρά ότι η αποσυμφορητική νομοθεσία, που είναι εξ ορισμού προσωρινή, θα πάψει να έχει λόγο ύπαρξης, όταν θα τεθεί σε εφαρμογή νέα πάγια νομοθεσία, όταν δηλαδή θα έχουμε νέο Ποινικό και Σωφρονιστικό Κώδικα».

Πηγή: www.ert.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.