Απάντηση για τις φυλακές ΧανίωνKύριε διευθυντά,
το δημοσίευμά σας για τη φυλακή Χανίων (25.11.2017: «Παράπονα για τις συνθήκες κράτησης») αδικεί απολύτως την τεράστια προσπάθεια που έχει καταβληθεί και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια. Επισημαίνουμε μερικά σημεία προόδου: Η δημιουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, η βελτίωση της ασφάλειας, το άνοιγμα μιας επιπλέον πτέρυγας, η ενίσχυση του προσωπικού, ο εμπλουτισμός του ιατρικού εξοπλισμού, η καθημερινή παρουσία ιατρών και δύο φορές την εβδομάδα ψυχιάτρου και πολλά άλλα. Επίκειται η έναρξη προγράμματος κατάρτισης μαγειρικής καθώς και η δημοπράτηση του κτηρίου εκπαίδευσης.

Η θέρμανση, σ’ ένα καινούργιο κτήριο, εξασφαλίζεται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, λαμβάνοντας προφανώς υπόψη τις επικρατούσες θερμοκρασίες και τον καιρό της Κρήτης. Αν υπάρχουν κρατούμενοι με προβλήματα υγείας, και όντως χρειάζεται να διαβιούν σε θερμότερο περιβάλλον, το Συμβούλιο της Φυλακής θα επιληφθεί αναλόγως, για τις κατάλληλες διευθετήσεις.

Η διατροφή καθορίζεται και ελέγχεται εβδομαδιαίως, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν διατυπωθεί παράπονα, σχετικά με την ποσότητα ή την ποιότητα του φαγητού. Όπως διαφαίνεται, άλλωστε, το παράπονο διατύπωσε Κρητικός κρατούμενος, για λογαριασμό άλλων(!). Εξάλλου σε συνεργασία με τον υπεύθυνο υπάλληλο του μαγειρείου, την κοινωνική λειτουργό, αλλά και την συμμετοχή κρατουμένων, προσπαθούμε να εμπλουτίσουμε και να βελτιώσουμε τα εβδομαδιαία προγράμματα συσσιτίου. Μεμονωμένα παράπονα πάντα θα υπάρχουν, χωρίς όμως οι όποιες ειδικές απαιτήσεις ενός προσώπου να δίνουν την συνολική εικόνα. Προσπαθούμε για το καλύτερο. Κανείς, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάει τη δημοσιονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας.

Ιωάννης Κλαπάκης
προϊστάμενος Διεύθυνσης

Πηγή: http://www.haniotika-nea.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.