Τριβές στον χώρο του υπ. Δικαιοσύνης από την «υπόθεση Αραβαντινού»


Διαμαρτυρίες για εκδικητικές μετακινήσεις

Προστριβές και διαμαρτυρίες εξακολουθεί να προκαλεί στον χώρο του υπουργείου Δικαιοσύνης η αιφνιδιαστική απόφαση απομάκρυνσης από το Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού του αρχιφύλακα Αντώνη Αραβαντινού κι η τοποθέτηση του στις αποθήκες του σωφρονιστικού καταστήματος. 
Με αναφορές για περίεργες παρεμβάσεις στον χώρο των φυλακών και μετακινήσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων με ασαφή ή εκδικητικά κριτήρια. 
Πρόκειται για μία διαμάχη που αφορά τον ευαίσθητο χώρο των φυλακών και διασυνδέσεις πολλών κρατουμένων που παρακολουθούν με προσοχή πολλές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ. 
Η απομάκρυνση του κ Αραβαντινού υπήρξε με επίκληση μίας «παράτυπης» εισόδου ενός γνωστού τραγουδιστή, κι ενός επιχειρηματία - πρώην κρατουμένου - που δεν είχαν τις αστυνομικές ταυτότητες τους. Ωστόσο φέρεται να υπήρξε καταγραφή της εισόδου τους στον χώρο του Ψυχιατρείου εν όψει συζήτησης για την οργάνωση χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης στο εν λόγω χώρο. 

Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος ανέφερε ότι η μετακίνηση του εν λόγω αρχιφύλακα γίνεται «λίγες μόνο μέρες μετά τις αρχαιρεσίες και το 48ο εκλογικό κι απολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, όπου προέκυψε με πανηγυρικό τρόπο το νέο μας Διοικητικό Συμβούλιο με ευρεία μάλιστα πλειοψηφία και συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία από ότι αντιλαμβανόμαστε μάλλον δεν είναι και τόσο αρεστά». Παράλληλα αναφέρονται στο θετικό έργο του κ Αραβαντινού. 
Συμπληρώνοντας δε ότι «την αλήθεια θα την λέμε και θα την δημοσιοποιούμε: για την κατάντια στις Ελληνικές Φυλακές, για τις μικρές ή μεγάλες κορδέλες που κόβουν και για τους κινδύνους που διατρέχουμε ως εργαζόμενοι από την πολιτική τους, όπως επίσης για τα προβλήματα που ελλοχεύουν και μπορεί να ξεσπάσουν εν ευθετώ χρόνο.Απορούμε πως ο αριστερών καταβολών πολιτικός ή ίσως ο νομικός κ. Κοντονής σύρεται σε μία τέτοια απολυταρχικού τύπου και τρόπου διοίκηση, που ουδεμία σχέση έχει με την αριστερά της πατρίδας και των κοινωνικών αγώνων, με την αξιοκρατία και την διαφάνεια. Εκτός και αν η αριστερά της εξουσίας φοβάται την κριτική και την ελεύθερη, μη χειραγωγούμενη συνδικαλιστική ή και πολιτική δράση». 
Στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία ενημερώνει ότι το Διοικητικό Εφετείο αποφάσισε την επαναφορά του διευθυντή και του αρχιφύλακα των φυλακών Αυλώνας που είχε μετακινηθεί τον Σεπτέμβριο του 2016 με αφορμή το κελί - «σουίτα» - όπως είχε χαρακτηρισθεί τότε από υπευθύνους του Υπουργείου Δικιοσύνης - όπου διέμενε κατηγορούμενος για την υπόθεσης του οπλικού συστήματος Tor - M1. Ωστόσο από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε ευθύνη σωφρονιστικού υπαλλήλου κι οποιαδήποτε παραχώρηση στον εν λόγω κρατούμενο.

Καθώς κι ότι «στις 19 Ιουνίου 2014 υπήρξε ανακαίνιση –με τη μορφή επίδειξης έργου– στο κελί αυτό στο πλαίσιο μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανακατασκευή των χώρων κράτησης του σωφρονιστικού ιδρύματος». 

Υπενθυμίζεται ότι μετά την φυγή του εν λόγω αρχιφύλακα, άλλοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι διευκόλυναν τις γνωστές τηλεφωνικές επικοινωνίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου με τον βασικό κατηγορούμενο για την υπόθεση του Noor - 1 Ευθύμιο Γιαννουσάκη. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι σημειώνουν ότι οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης δεν υλοποιούν την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου για επιστροφή των δύο υπαλλήλων στην θέση τους στην Αυλώνα. 

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα προχωρήσουν τα επόμενα 24ωρα σε νέες καταγγελίες για παράτυπες παρεμβάσεις από το υπουργείο Δικαιοσύνης ύστερα από ανακοίνωση κρατουμένων στην Πάτρα ότι «ύστερα αό δικές τους υποδείξεις απομακρύνθηκαν δύο διευθυντικά στελέχη της συγκεκριμένης φυλακής»...

Πηγή: www.tovima.gr / Βασίλης Λαμπρόπουλος
Share on Google Plus
Από το Blogger.