Στο συνήγορο του Πολίτη προσφεύγει ο Χρ. Ξηρός για βασανιστήρια


Στο Συνήγορο το Πολίτη προσέφυγε ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός ζητώντας την παρέμβασή του για τα «βασανιστήρια» τα οποία – όπως υποστηρίζει – υφίσταται αλλά και τις συνθήκες απομόνωσης στις φυλακές Διαβατών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» ο Ξηρός ζητά την παρέμβαση του Εθνικού Μηχανισμού Πρόληψης Βασανιστηρίων και του Μηχανισμού Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων για τους βασανισμούς που καταγγέλλει ότι έχει δεχθεί από αρχιφύλακα των φυλακών Διαβατών. 

Στην 28σελίδη προσφυγή του φέρεται να περιγράφει λεπτομερώς όλα τα καταγγελλόμενα περιστατικά ενώ αναφέρεται και στις συνθήκες απομόνωσης όπου κρατείται . «Εδώ και δύο χρόνια κρατούμε σε κελί (2Χ2,20 τ.μ.) που δεν έχει πρόσβαση στον ήλιο (μία λάμπα ανάβει μέρα-νύχτα). Η τουαλέτα δεν χωρίζεται με τοίχο και οι μυρωδιές λυμάτων δημιουργούν κατάσταση ασφυξίας», υπογραμμίζει. 

Στην προσφυγή υπάρχει αναφορά και για το περιστατικό που καταγγέλλει ότι προηγήθηκε με τον αρχιφύλακα των φυλακών Διαβατών πριν ο ίδιος ο Χριστόδουλος Ξηρός βάλει φωτιά στο κελί του. 

Σε άλλο σημείο υποστηρίζει ότι υπάρχει συνεχής λήψη βιντεοληπτικού υλικού από κάμερα που βρίσκεται στο κελί. 

Πηγή: www.in.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.