Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι καταγγέλουν επεισόδια βίας εναντίον τους


Το υπουργείο Δικαιοσύνης προσποιείται ότι δεν συμβαίνει τίποτα αναφέρουν

Επεισόδια στυγνής βίας κατά υπαλλήλων καταγγέλλει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Η Ομοσπονδία επικρίνει την «απαθή» στάση που τηρεί η πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, «η οποία προσποιείται ότι δεν συμβαίνει τίποτα», κάνει λόγο για πογκρόμ διώξεων και παράνομων μετακινήσεων των υπαλλήλων, ενώ δεν διστάζει να αναφερθεί σε συγκεκριμένα περιστατικά. 

«Παραμονές Πρωτοχρονιάς δύο συνάδελφοί μας γρονθοκοπήθηκαν από Αφγανούς κρατουμένους στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου. Στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού σε αυτοκίνητα συναδέλφων μας τοποθετήθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί και σε άλλες περιπτώσεις κάηκαν.» Την περασμένη εβδομάδα ένας συνάδελφός μας που εκτελούσε χρέη Υπαρχιφύλακα στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, την ώρα που εισήλθε σε θάλαμο οροθετικών κρατουμένων για να καλέσει έναν κρατούμενο σε ακρόαση Εισαγγελέα, αντιλήφθηκε ότι ένας εξ αυτών κρατούσε ένα κινητό τηλέφωνο και προσπάθησε ως όφειλε να το κατάσχει. 

Στην προσπάθειά του αυτή ένας Γεωργιανός οροθετικός κρατούμενος του επιτέθηκε γρονθοκοπώντας τον στο πρόσωπο και στο σώμα, αφού πρώτα έκλεισε την πόρτα του θαλάμου και τον εγκλώβισε μέσα. Ο συνάδελφος κυριολεκτικά με ξεσκισμένα τα ρούχα και χτυπημένος σύρθηκε μέχρι την πόρτα και με την βοήθεια άλλων κρατουμένων, μετά βίας κατόρθωσε και ξέφυγε!», αναφέρουν οι σωφρονιστικοί.

Και προσθέτουν: «Οι συνεχιζόμενες δημόσιες ανακοινώσεις μας, οι καθημερινές σχεδόν παρεμβάσεις μας και οι κατά καιρούς προειδοποιήσεις μας, ως φαίνεται δεν συγκινούν έστω και λίγο τους ιθύνοντες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και κυριολεκτικά ούτε που ιδρώνει το αυτί τους, καθώς αρνούνται πεισματικά να δεχτούν ή έστω να ακούσουν την στυγνή πραγματικότητα που βιώνουμε στις Ελληνικές Φυλακές. Βία, εξαθλίωση και κατάρρευση». 

Και προσθέτουν, μεταξύ άλλων ως προς το υπουργείο, ότι «η δημοσιοποίηση τέτοιων γεγονότων τους θορυβεί, καθώς «αμαυρώνει» την επίπλαστη εικόνα της «κορδέλας» που με τόσο κόπο έχουν χτίσει. Το οικοδόμημά τους αυτό είναι σαθρό, καταρρέει, θα πέσει και το ξέρουν. Αυτό που δεν νοούν να καταλάβουν ακόμη είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίζουμε τον ρόλο του θύματος». 

«Προτρέπουμε τον κ. Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής στα πλαίσια της πολιτικής που ασκεί για την αντιμετώπιση της συνδικαλιστικής δράσης να αποστείλει και αυτό το δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας μας στον κ. Εισαγγελέα, όπως ακριβώς έπραξε και με προηγούμενο δελτίο Τύπου». 

Πηγή: www.tovima.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.