Απεργία πείνας κρατούμενου φοιτητή λόγω μεταγωγής


Σε απεργία πείνας κατήλθε φοιτητής κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλών, όταν του ανακοινώθηκε ότι μετάγεται στη φυλακή Μαλανδρίνου.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η Επιτροπή φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών των φυλακών, η οποία προειδοποιεί με λήψη μέτρων προκειμένου να προστατεύσουν το δικαίωμα των κρατουμένων τη μόρφωση.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

Σήμερα 4/1/ 2018 ανακοινώθηκε στο συμφοιτητή και συγκρατούμενό μας Σ.Π. οτι μεταγεται για τη φυλακή Μαλανδρίνου παρότι είναι φοιτητής στο ΕΚΠΑ (πολιτικό Νομικής) και παρότι έχει ενεργή δήλωση 6 μαθημάτων , τα οποία σε ένα μήνα εξετάζονται !
Σημειωτέον , ότι ο συγκρατούμενός μας , δεν έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά και όλη αυτή η βιάση της μεταγωγής του , ερχεται αντί απάντησης στη διαμαρτυρία του , που απευθύνθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο Συνήγορο του Πολίτη, απ’ όπου προέρχεται και ο Γ.Γ.», κατά την προσφιλή πρόσφατη πρακτική του Υπουργείου να θυματοποιεί άμεσα όποιον τολμά να διαμαρτύρεται και να διεκδικεί τα δικαιώματά του.
Καλούμε τον Υπουργό Κοντονή , επιτέλους , να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προστατεύσει τα εκπαιδευτικά μας δικαιώματα από την αγέλη των Γενικών Γραμματέων του και ειδικότερα από το Γενικό Γραμματέα «αντεγκληματικής» πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχιο Φυτράκη , ο οποίος δεν διστάζει να εγκαινιάζει ανερυθριαστα , κάθε τρεις και λίγο , έργα ανυπαρκτα στις φυλακές , (μακετες) , και να προβάλει τον εαυτό του με μαεστρία ως αναμορφωτή του σωφρονιστικού συστήματος .
Το αντεγκληματικής πολιτικής , δεν είναι χώρος για ιδεολογικά άστεγους και πολιτικούς αριβίστες !
Ο Φυτράκης , είναι ένας αποτυχημένος Γενικός Γραμματέας , ο οποίος δεν δίστασε να πει ενώπιον των δικηγόρων των κρατουμένων, στη συνάντησή τους με θέμα την κινητοποίηση ενάντια στο σωφρονιστικό κώδικα , ότι αν έρθουν οι άλλοι , η Νέα Δημοκρατία δηλαδή , «τότε θα είναι άσχημα τα πράγματα» !
Παραθέτοντας , όχι μία τεκμηριωμένη άποψη , ως αντεπιχείρημα , αλλά το φόβο !
Χρησιμοποιώντας για άλλη μία φορά , ως μαντρόσκυλο του φασισμού τη Νέα Δημοκρατία ! Στον αγώνα μας ενάντια στο νεο σωφρονιστικό κώδικα , μεταξύ άλλων , διεκδικούμε να μην έγκειται στη διακριτική ευχέρεια του επόπτη εισαγγελέα η διακοπή σπουδών των κρατουμένων , όταν κάποιος υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα . Το παραπάνω άρθρο , εμπεριέχεται στον κατάπτυστο και φασιστικής σκέψης νέο σωφρονιστικό κώδικα , ο οποίος προϋποθέτει διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος για μία τέτοια ενέργεια (διακοπή σπουδών) . Ο συγκρατούμενός μας , δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ πειθαρχικά , παρ’ όλα αυτά , σήμερα αρνήθηκε να μεταχθει και ξεκίνησε απεργία πείνας , για να περιφρουρήσει τα εκπαιδευτικά του δικαιώματα , αλλά και κάθε άλλου σπουδαστή κρατούμενου , απέναντι στις φασιστικές μεθοδεύσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Γενικού Γραμματέα Εγκληματικής (τελικα) , σωφρονιστικής πολιτικής Ευτύχιου Φυτράκη , που σαν πρώιμος εφαψίας της εξουσίας , καταστρατηγεί θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα των κρατουμένων , σαν επαγγελματίας του είδους !
Δεν είναι δυνατόν , θεμελιώδη δικαιώματα των κρατουμένων , να καθίστανται έρμαια και βορά εν μία νυκτί , επικίνδυνα συμπλεγματικών , προς το αντιδημοκρατικότερο , αναμορφωτών υποτίθεται , του σωφρονιστικού συστήματος (!)

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας το συγκρατούμενό και συμφοιτητή μας Σ. Π , που στο πρόσωπο του βρίσκει χείριστη εφαρμογή ενας αρνητικά πολυσυζητημένος σωφρονιστικός κώδικας , φασιστικού περιεχομένου , ο οποίος δεν έχει καν ψηφιστεί και εφαρμοζεται ήδη !
Ζητούμε την άμεση επίλυση του θέματος από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης , αλλιώς θα πάρουμε μέτρα για να προστατέψουμε το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας στην εκπαίδευση !

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Πηγή: www.presspublica.gr/
Share on Google Plus
Από το Blogger.