Εισαγγελική έρευνα σε δύο φυλακές για τον θάνατο 26χρονου κρατούμενου


Εισαγγελική έρευνα διενεργείται στις φυλακές Λάρισας αλλά και στις φυλακές Μαλανδρίνου, για τα αίτια θανάτου του 26χρονου κρατούμενου.

Παράλληλα, διερευνώνται πιθανές πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων. Ο 26χρονος είχε βρεθεί νεκρός στο κελί του, στις φυλακές Λάρισας, την περασμένη Παρασκευή. Εκεί είχε μεταφερθεί λίγα 24ωρα νωρίτερα από το Μαλανδρίνο, καθώς είχε προβλήματα με τα δόντια του.

Στις 29 Ιανουαρίου ο κρατούμενος είχε παραπονεθεί για πόνους στα δόντια και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου, όπου του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή. Ομως, τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί σε γναθοχειρουργό.

Στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει γιατρός αυτής της ειδικότητας, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης και έτσι αποφασίστηκε η μεταγωγή του στις φυλακές Λάρισας.

Από τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια. Αναμένονται όμως και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων που θα ρίξουν φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του 26χρονου.

Πηγή: www.bloko.gr / www.iefimerida.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.