Το απόστημα στο δόντι, αιτία θανάτου του 26χρονου κρατούμενου


Σοκάρει η καταγγελία πως 26χρονος κρατούμενος στις φυλακές Μαλανδρίνου πέθανε πριν από μερικές μέρες εξαιτίας μιας φλεγμονής στο δόντι που δεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα.

Από τη μια η θλίψη για το θάνατο ενός νέου ανθρώπου. Από την άλλη οργή για την κατάσταση του σωφρονιστικού συστήματος. Που όσα χρόνια κι αν περάσουν, τα πράγματα χειροτερεύουν αντί να βελτιώνονται. Και γιατί εν έτη 2018 ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του γιατί είχε φλεγμονή στο δόντι! Και γιατί η φυλακή όπου βρισκόταν ο κρατούμενος, δεν είχε οδοντίατρο!

Ο κρατούμενος που έχασε τη ζωή του ονομαζόταν Μαλτέζος Σώζος. Ήταν 26 ετών. Ήταν στη φυλακή για κλοπές και διένυε τον τέταρτο χρόνο της ποινής του.
Τον βρήκαν νεκρό στο κελί του

Το τραγικό περιστατικό έφερε στο φως το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων. Σε ανάρτησή στο Facebook αναφέρεται ότι ο 26χρονος κρατούμενος είχε πρόβλημα με το δόντι του εδώ και καιρό. Τον ενοχλούσε πολύ.

Δεν αντιμετωπίστηκε όμως και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μαζέψει πύον, να πρηστεί σχεδόν όλο του το πρόσωπο.

Ο 26χρονος κρατούνταν στις φυλακές Μαναδρίνου. Οι οποίες όμως δεν διαθέτουν οδοντίατρο! Ζητούσε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αλλά μάταια.

Όταν το πρόβλημα έγινε ακόμη χειρότερο, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στις φυλακές της Λάρισας.

Εκεί τον βρήκαν νεκρό στο κελί του οι άλλοι κρατούμενοι την περασμένη Παρασκευή.


Η έκκληση της οικογένειας

Το δράμα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο γιατί, όπως αναφέρει ανάρτηση στη σελίδα του Δικτύου, η οικογένεια του άτυχου 26χρονου είναι άπορη και δεν έχει χρήματα για την κηδεία.

Οι συγγενείς του απευθύνθηκαν στο δημαρχείο Περάματος, προκειμένου να τους βοηθήσει, όμως η απάντηση που πήραν δεν ήταν ξεκάθαρη. Τους ενημέρωσαν, σύμφωνα πάντα με την ανάρτηση, πως θα προσπαθήσουν να βρουν μια άκρη με τις φυλακές Μαλανδρίνου.

Πηγή: www.newsit.gr / www.ert.gr 
Share on Google Plus
Από το Blogger.