Θάνατος κρατούμενου λόγω ανυπαρξίας οδοντίατρου στις φυλακές

’Η ΕΟΟ δεν μπορεί να ανεχθεί, σε καμία περίπτωση, ότι υπάρχουν ιδρύματα, είτε φυλακές είτε άσυλα περίθαλψης ή φιλοξενίας ανθρώπων, στα οποία δεν παρέχεται η αναγκαία ιατρική και οδοντιατρική φροντίδα.''

Με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο 26χρονου κρατούμενου, στις φυλακές Λάρισας, εξαιτίας οξέως φατνιακού οιδήματος, το Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ) δηλώνει τα εξής:

‘’Η ΕΟΟ, ως θεματοφύλακας της υγείας των πολιτών της χώρας μας δεν μπορεί να ανεχθεί, σε καμία περίπτωση, ότι υπάρχουν ιδρύματα, είτε φυλακές είτε άσυλα περίθαλψης ή φιλοξενίας ανθρώπων, στα οποία δεν παρέχεται η αναγκαία ιατρική και οδοντιατρική φροντίδα.

Το Δ.Σ. της ΕΟΟ εκφράζει επίσης την ελπίδα του ότι ο θάνατος του 26χρονου κρατουμένου θα είναι ο τελευταίος και εύχεται κανένας άνθρωπος να μην κινδυνεύσει στο μέλλον από νοσήματα, τα οποία είναι πολύ εύκολο να αντιμετωπιστούν.

Το Δ.Σ. της ΕΟΟ ζητεί από τα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης να προκηρυχθούν άμεσα οι αναγκαίες θέσεις ιατρικού και οδοντιατρικού προσωπικού, καθώς και να δημιουργηθούν ικανές δομές Υγείας σε κάθε κλειστό ίδρυμα της χώρας μας.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα, το Δ.Σ. της ΕΟΟ θα επιδιώξει συναντήσεις με τις πολιτικές ηγεσίας των υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης, προκειμένου να καταθέσει τις σχετικές προτάσεις του προς επίλυση του ως άνω προβλήματος.’’

Πηγή: www.iatronet.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.