Σκληρή κόντρα των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων με τον Τομέα Δικαιωμάτων και Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ


Σκληρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Τμήματος Δικαιωμάτων και Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ και της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, με αφορμή ανακοίνωση της ΟΣΥΕ που κατηγόρησε τη Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, ότι ασκεί «πολιτική της κορδέλας» 

Σε δική του ανακοίνωση ο αρμόδιος τομέας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει «οι τελευταίοι που δικαιούνται να μιλάνε στο όνομα των δικαιωμάτων των κρατουμένων, είναι η ομοσπονδία των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Όχι γιατί είναι υπάλληλοι, αλλά γιατί είναι οι συγκεκριμένοι, με τεράστιες διαχρονικές ευθύνες για την τραγική πραγματικότητα των φυλακών».

Παράλληλα προσθέτει ότι «η ανακοίνωση, λοιπόν, της Ομοσπονδίας για τους τελευταίους θανάτους στις φυλακές, που ρίχνει την ευθύνη στην Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής, βρίθει υποκρισίας, καθώς είναι οι ίδιοι άνθρωποι που αντιδρούσαν και αντιδρούν για την ένταξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του ψυχιατρείου και νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που άνευ λόγου και αιτίας, στέλνουν κρατούμενους σε κελιά απομόνωσης, που τους χτυπούν, που συγκροτούν το στρατό του αυταρχισμού και της καταστολής».

Τέλος η ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι: «η κριτική μας δεν αφορά το σύνολο των σωφρονιστικών υπαλλήλων, καθώς υπάρχουν και αυτοί που παλεύουν, κάτω από αντίξοες συνθήκες και μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο, για όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινες συνθήκες στις φυλακές.

» Ασφαλώς, όμως, δεν αγνοούμε ότι η Πολιτεία είναι αυτή που έχει τη βασική ευθύνη της λειτουργίας του σωφρονιστικού συστήματος και πως είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει χωρίς ολιγωρίες, με ταχείς ρυθμούς, στον εκδημοκρατισμό και εξανθρωπισμό των φυλακών, στη στελέχωσή τους με γιατρούς και κοινωνικούς επιστήμονες. Η ζωή των κρατουμένων, άλλωστε, δεν είναι μια λεπτομέρεια και ο θάνατος δεν μπορεί να μπαίνει πάντοτε στην κατηγορία των... τυχαίων περιστατικών».

Τέλος, το τμήμα Δικαιωμάτων και Αλληλεγγύης, ολοκληρώνοντας υπογραμμίζει ότι «όταν νέοι άνθρωποι χάνονται μέσα στο λαβύρινθο του σωφρονιστικού συστήματος, φωνές από την πλευρά των δικαιωμάτων είναι πολύτιμες και πρέπει να ακούγονται και να κυριαρχούν. Αλλά σε αυτές τις φωνές, κύριοι της Ομοσπονδίας, είναι σαφές λόγω της ιστορίας σας και της στάσης που τόσα χρόνια κρατάτε, δεν ανήκετε».



ΟΣΥΕ: Απέδειξαν τις ιδεοληψίες τους

Απαντώντας η ΟΣΥΕ εξέδωσε νέα ανακοίνωση που και αυτή κινείται σε “πολεμικό κλίμα” και αναφέρει τα εξής:

«Διαβάσαμε με προσοχή την κατάπτυστη απόπειρα απάντησης του Τομέα Δικαιωμάτων και Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ με δελτίο τύπου του, με το οποίο αναφέρονται στο από 9/2/2018 δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας μας, στο οποίο αναφερόμασταν στην κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές της Χώρας και τον θάνατο νεαρού κρατουμένου από απόστημα στο δόντι. Δυστυχώς επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά τις ιδεοληψίες τους και τον εαυτό τους (προφανώς και δεν ισχύει για όλους). Απέδειξαν όμως και κάτι ακόμα, ότι είναι επικίνδυνοι ακόμα και ως συνήγοροι κάποιων συντρόφων τους.

Στο άμεσο χρονικό διάστημα θα επανέλθουμε με πιο εκτενείς αναφορές μας. Τώρα αντί απαντήσεως και όντως στο κλίμα της αποκριάς παραθέτουμε την ανακοίνωση του στρατιωτικού διοικητή της κατοχικής κυβέρνησης που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Καθημερινή στις 30/4/1944, εμφανώς επεξεργασμένη από εμάς.

Υ.Γ. : Για όσους σπεύσουν να μιλήσουν για ιεροσυλία, ύβρι ή οτιδήποτε άλλο σχετικό για τους αγωνιστές της εποχής, λέμε εξαρχής ότι αναφερόμαστε στον τρόπο αντίδρασης που όπως τότε έτσι και τώρα είναι ο ίδιος και σε καμία περίπτωση δεν αναφερόμαστε ούτε κατ’ αναλογία σε αυτό καθαυτό το ιστορικό γεγονός.

ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ σύντροφοι!».

Πηγή: www.directnews.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.