Βενεζουέλα: 68 νεκροί από φωτιά μετά από απόπειρα απόδρασης σε φυλακές

Στη Βαλένσια της Πολιτείας Καραμπόμπο στο βόρειο τμήμα της Βενεζουέλας


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο αρχηγείο της αστυνομίας στη Βαλένσια, της Πολιτείας Καραμπόμπο, στο βόρειο τμήμα της Βενεζουέλας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 68 άνθρωποι.

«Μπροστά στα φρικιαστικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο αρχηγείο της αστυνομίας της Πολιτείας Καραμπόμπο, όπου μια πυρκαγιά στοίχισε τη ζωή σε 68 ανθρώπους, ορίσαμε τέσσερις εισαγγελείς για να εξακριβώσουν τι συνέβη», τόνισε ο γενικός εισαγγελέας της χώρας Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ Παράθυρο στην Ελευθερία, η οποία υπερασπίζεται τα δικαιώματα των φυλακισμένων, η φωτιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια εξέγερσης δεκάδων κρατουμένων κατόπιν μιας απόπειρας απόδρασης.

Ορισμένοι άνθρωποι «κάηκαν ζωντανοί και άλλοι πέθαναν από ασφυξία», δήλωσε ο επικεφαλής της οργάνωσης Παράθυρο στην Ελευθερία στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η τραγωδία άρχισε να εκτυλίσσεται νωρίς το πρωί της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια απόπειρας απόδρασης. Έγκλειστοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα κι απέσπασαν το όπλο ενός φύλακα, κατά την ίδια πηγή.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν «δύο γυναίκες που επισκέπτονταν κρατούμενους», διευκρίνισε ο Νιέτο, τονίζοντας ότι οι πληροφορίες του δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.

Πηγή: AP
Share on Google Plus
Από το Blogger.