«Κινδυνεύουμε» λένε οι υπάλληλοι των φυλακών Τρικάλων


Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων, με αφορμή τη χθεσινή επίθεση με μαχαίρι, κρατουμένου στον Αρχιφύλακα.Αναλυτικά η ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος της Ένωσης Νικόλαος Μαρδάνης και ο γ.γ. Νικόλαος Μπρέντας :

«Η σημερινή άνανδρη επίθεση κατά του συναδέλφου, Αρχιφύλακα του Κ.Κ. Τρικάλων από Έλληνα βαρυποινίτη κρατούμενο, με αυτοσχέδιο μαχαίρι στο λαιμό ξεπερνά κάθε όριο υπομονής και αντοχής.

Κατά τη διάρκεια ακρόασης από τον Αρχ/κα, ο παραπάνω κρατούμενος , επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι στον συνάδελφο, ο οποίος ευτυχώς πρόλαβε και αντέδρασε, με αποτέλεσμα το χτύπημα να μην βρεί το στόχο του, τραυματίζοντάς τον όμως στο αριστερό μέρος του λαιμού του.

Στη συνέχεια και για καλή του τύχη, επενέβησαν οι συνάδελφοι και τον αφόπλισαν, αποτρέποντας τα χειρότερα.

Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει, εδώ και ένα χρόνο, για την οριακή κατάσταση στην οποία έχει φθάσει το προσωπικό και δη της φύλαξης, αφού πια οι υπάλληλοι δεν φθάνουν, για να πραγματοποιηθούν οι βασικές λειτουργίες. Ορισμένοι κώφευαν και συνεχίζουν να κωφεύουν στα προβλήματα των εργαζομένων, οι οποίοι καλούνται να εκτελέσουν βάρδιες με ελλιπή προσωπικό και δεδομένων των 6500 οφειλόμενων ρεπό τα οποία αυξάνονται συνεχώς, έφθασαν τις αντοχές τους στο όριο.

Έτσι ζητήσαμε και ζητάμε, την άμεση επιστροφή στη μάχιμη φύλαξη, όλων των αποσπασμένων υπαλλήλων της φύλαξης, οι οποίοι απασχολούνται από τη Διεύθυνση σε αλλότρια καθήκοντα, προς ενίσχυση του φυλακτικού προσωπικού, αφού πια συντρέχουν σοβαρότατοι λόγοι ασφάλειας. 

Εμείς θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας διαφυλάσσοντας τα δικαιώματα όλου του προσωπικού, αφού η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις της.

Καλούμε και εμείς τον κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την πρόληψη και αποτροπή των βίαιων επιθέσεων κατά των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

Ευχόμαστε περαστικά στον Αρχιφύλακά μας και να επιστρέψει γρήγορα και πιο μάχιμος από ποτέ στην υπηρεσία μας».

Πηγή: www.trikalavoice.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.