Αποκάλυψη: Σε εμφύλιο οι τρομοκράτες στον Κορυδαλλό και οι κινήσεις των «Πυρήνων»


Ηγετικές τάσεις μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, με σκοπό να ελέγξουν περαιτέρω την κατάσταση στον… έξω από τα κάγκελα αντιεξουσιαστικό κόσμο, έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα από τα προφυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», με την κατάσταση στο σωφρονιστικό ίδρυμα να θυμίζει «καζάνι που βράζει».

Στο στόχαστρο των «Πυρήνων», όπως καταμαρτυρούν τα τελευταία περιστατικά, είναι οι «βαρόνοι» της αναρχίας και μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, Πόλα Ρούπακαι Νίκος Μαζιώτης.

Οι «Πυρήνες», όπως μας λένε χαρακτηριστικά καλά ενημερωμένες πηγές, έχουν συμμαχήσει με Αλβανούς βαρυποινίτες για να πετυχαίνουν τους σκοπούς τους εντός και εκτός φυλακών. «Είναι γνωστή η σχέση τους με τους Αλβανούς βαρυποινίτες που ελέγχουν μεγάλο κομμάτι μέσα στις φυλακές», μας είπαν. Οι τάσεις των «Πυρήνων» φανερώθηκαν από τα τελευταία περιστατικά και πλέον είναι «κοινό μυστικό» στις φυλακές πως επιδιώκουν να… επικρατήσουν και να «ελέγξουν» πρόσωπα και καταστάσεις, με πιο πρόσφατη την ιστορία του Ντίνου Γιαγτζόγλου, του 29χρονου που κατηγορείται για την αποστολή τρομοδεμάτων στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, για τον οποίο κόντεψε να καεί όλη η Αθήνα αλλά και αρκετές πόλεις της επαρχίας, μιας και έγιναν 25 καταγεγραμμένες επιθέσεις στο όνομά του.

«Ο Ντίνος θεωρείται το παιδί των “Πυρήνων” που προσπάθησαν να τον φέρουν στον Κορυδαλλό όχι μόνο για να είναι κοντά στην οικογένειά του. Τον έφεραν για να είναι κοντά τους, καθώς είναι ένα πρόσωπο με μεγάλη επιρροή στον έξω από τις φυλακές αντιεξουσιαστικό κόσμο. Είναι στη σφαίρα επιρροής τους», αποκαλύπτει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ασφαλής πηγή μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, που γνωρίζει καλά πρόσωπα και καταστάσεις.

«Τα επεισόδια που έγιναν μέσα στις φυλακές αλλά και τα όσα έγιναν έξω από αυτές, στο όνομά του, δείχνουν τον αγώνα επικράτησης που κάνουν οι “Πυρήνες” εντός και εκτός φυλακών. Ο αγώνας επικράτησης είναι εμφανής σε όλα τα επίπεδα μέσα στις φυλακές. Εχουν αρχηγικές τάσεις και χρησιμοποίησαν πολύ καλά τον Ντίνο Γιαγτζόγλου για να πετύχουν μια συσπείρωση του αντιεξουσιαστικού κόσμου. Μια συσπείρωση που έχει να γίνει αρκετά χρόνια», προσθέτουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

«Εάν παρακολουθήσετε τις επιθέσεις που έχουν κάνει οι “Πυρήνες”, είναι ενδεικτικός ο ρόλος που έχουν επιλέξει και ακολουθούν. Η τρομοκρατία μέσα στις φυλακές έχει… παντρευτεί με τους ποινικούς. Αυτό το πάντρεμα έγινε μέσα στις φυλακές. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αποτυχία του συστήματος κράτησης γιατί δύο κόσμοι ενώθηκαν. Οι τρομοκράτες με την αναρχία που έχουν στο κεφάλι τους μαζί με τους κοινούς ποινικούς και την εγκληματική τους δράση, που αναπτύσσεται εντός και εκτός φυλακών. Κατά καιρούς έχουν προσεγγίσει διάφορους. Οι Αλβανοί δεν είναι ομογενοποιημένοι», αναφέρουν χαρακτηριστικά.



Το «συμβόλαιο θανάτου» για τον Μαζιώτη
και η επίθεση στη Ρούπα

Στις 22 Δεκεμβρίου, ο Νίκος Μαζιώτης, ηγετικό στέλεχος του «Επαναστατικού Αγώνα», δέχεται επίθεση μέσα στο κελί του από 10 άτομα. Από αυτούς οι 2-3 ήταν ενεργοί, χτυπώντας τον αρχικά στο κεφάλι και στα πλευρά. Ενας από αυτούς τον μαχαιρώνει.

Η επίθεση, πάντως, δεν ολοκληρώθηκε γιατί παρενέβησαν Κούρδοι και Τούρκοι κρατούμενοι. Μάλιστα, αμέσως, ενημέρωσαν και τον αλληλέγγυο κόσμο εκτός των τειχών της φυλακής σχετικά με την επίθεση. Η επίθεση εναντίον του έγινε τη στιγμή που βρισκόταν στην 36η ημέρα απεργίας πείνας, εκφράζοντας σειρά αιτημάτων στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Ασφαλείς πηγές μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού αναφέρουν πως το «συμβόλαιο θανάτου» για τον Νίκο Μαζιώτη είχε την υπογραφή των «Πυρήνων» και εκτελέστηκε από Αλβανούς κρατουμένους, με τους οποίους διατηρούν άριστες σχέσεις οι γνωστοί αντιεξουσιαστές.

«Να επισημάνω ότι όταν κάναμε απεργία πείνας και δίψας τον Γενάρη του 2017 για να βγει το παιδί μας από το ψυχιατρείο και να δοθεί στους συγγενείς μας ο Κοντονής είχε διαμηνύσει σε δικηγόρο που τον ρωτούσε για εμάς: ‘‘Ασ’ τους να ψοφήσουν’’. Αυτό το αναφέρω για να γίνει αντιληπτό ποιες είναι οι δύο “ταχύτητες” που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη φυλακή. Σε ποιον εφαρμόστηκε για 5 μήνες το άρθρο 11 του νέου σωφρονιστικού κώδικα προκαταβολικά για χατίρι των 2 εκ των “Πυρήνων” αλλά και όσων συμμετείχαν στον πόλεμο εναντίον μας και πώς καταλήξαμε ο Μαζιώτης να δέχεται επίθεση 3 μέρες μετά τη λήξη απεργίας πείνας που έκανε; Το γεγονός ότι φθάσαμε έως εδώ ήταν αναμενόμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά, στις 8 Μαρτίου, η Πόλα Ρούπα με κείμενό της που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στις 28 Φεβρουαρίου ομάδα γυναικών, με ηγέτιδα την Αγγελική Σπυροπούλου, που είχε ιδιαζόντως ενεργό ρόλο στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», επιτίθεται στην Πόλα Ρούπα και σε άλλες κρατούμενες μέσα στις γυναικείες φυλακές. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, η συγκεκριμένη επίθεση έγινε, καθώς το μέλος των «Πυρήνων» ήθελε να επικρατήσει στην Επιτροπή Αγώνα Φυλακών, που αντιτίθεται στο σωφρονιστικό κώδικα. «Η εσωτερική διαμάχη μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες», μας λένε χαρακτηριστικά ασφαλείς πηγές.


Καταγγελίες ότι αποσιωπώνται περιστατικά βίας

Επιθέσεις με αυτοσχέδια μαχαίρια, λοστούς, σιδερογροθιές, ακόμη και… μαστίγια είναι ένα καθημερινό φαινόμενο, με πολλά από τα περιστατικά να μένουν κρυφά στο σκληρό νόμο της σιωπής που επικρατεί στις φυλακές. Κατά καιρούς στο εσωτερικό των φυλακών έχουν εντοπιστεί όπλα, σφαίρες και χειροβομβίδες. Πολλές επιθέσεις γίνονται γνωστές, ενώ άλλες δεν αποκαλύπτονται ποτέ. Σε κάποιες έχουν εμπλοκή ορισμένοι υπόδικοι τρομοκράτες, ενώ σε άλλες συμμετέχουν -κατά κύριο λόγο- Αλβανοί βαρυποινίτες.

Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα που είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα είναι ο ξυλοδαρμός ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Κορυδαλλού από τρεις Αλβανούς κρατουμένους, με αυτοσχέδιο μαστίγιο μέσα στη Γ’ πτέρυγα του καταστήματος κράτησης, με την Ομοσπονδία να καταγγέλλει την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι αρχικά απέκρυψε το περιστατικό και στη συνέχεια το υποβάθμισε.

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος κατήγγειλε το υπουργείο Δικαιοσύνης πως αρχικά απέκρυψε το συμβάν και στη συνέχεια το υποβάθμισε. «Ενας έντιμος, επαρκής και εργατικός σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού, στην προσπάθειά του να κλείσει τα κελιά της Γ’ πτέρυγας που παρέμεναν ανοιχτά αφού δεν είχε ολοκληρωθεί στο χρόνο που έπρεπε η νυχτερινή κατάκλιση, αρχικά απειλήθηκε με μαχαίρι και στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε από τρεις Αλβανούς κρατουμένους οι οποίοι χρησιμοποίησαν αυτοσχέδιο μαστίγιο από καλώδιο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις καταγγελίες των σωφρονιστικών υπαλλήλων, δεν υπήρξε «καμία έγγραφη αναφορά, κανένα σχόλιο, καμία αντίδραση», αλλά αντίθετα «το περιστατικό αποκρύφτηκε και στη συνέχεια επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί» από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
msakellaris@e-typos.com
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής
Share on Google Plus
Από το Blogger.