Κοντονής: Ο Μητσοτάκης δημιουργεί ηθικό πανικό με την πρόταση για φυλακές Τύπου Γ


Απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαπραγματεύεται με τους τρομοκράτες, με αφορμή την υπόθεση της μεταγωγής του Κώστα Γιαγτζόγλου, και τις αλλαγές στις φυλακές Κορυδαλλού που αποφάσισε η ΚΕΜ, έδωσε το υπουργείο Δικαιοσυνης.

«ο κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε σήμερα ότι υπάρχουν φυλακές στον Κορυδαλλό με προβλήματα, μόλις το Υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε το σχέδιό του για την αναδιοργάνωσή τους. Είναι αλήθεια: Δεκαετίες αδράνειας της παράταξής του γέννησαν παθογένειες, τόσο για την ασφάλεια των πολιτών όσο και για τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων. Η φάρσα των φυλακών Γ΄ τύπου που αναμασάει σαν καραμέλα, μπορεί να ήταν η βάση για πελατειακές εξυπηρετήσεις και εργολαβίες, δεν απέδωσε όμως τίποτα στην αντεγκληματική πολιτική ούτε φυσικά στις επικρατούσες συνθήκες λειτουργίας των φυλακών Κορυδαλλού. 

Καλούμε τη ΝΔ να επιδείξει επιτέλους την ελάχιστη σοβαρότητα στο θέμα της ασφάλειας, χωρίς δημαγωγία και εκμετάλλευση της αγωνίας των πολιτών. Η προσπάθειά της για τη δημιουργία «ηθικού πανικού» δεν βοηθά τη χώρα αλλά υπονομεύει το μέλλον της και καταδεικνύει το δικό της πανικό ο οποίος καθημερινά διογκώνεται».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε υπεραμυνθεί των φυλακών Γ’ τύπου που είχε φέρει με νόμο η Νέα Δημοκρατία σημειώνοντας ότι «οι φυλακές του Κορυδαλλού θα πάψουν να είναι άντρο όσμωσης ποινικών και τρομοκρατών. Οι τρομοκράτες θα μεταφερθούν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Οι πολίτες, ασχέτως πολιτικής και ιδεολογικής τοποθέτησης, απαιτούν ασφάλεια στις πόλεις και τις γειτονιές τους. Να μας έχουν εμπιστοσύνη ότι αυτό θα συμβεί».

Πηγή: www.iefimerida.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.