Ιδού oι φυλακές F-Type που έβαλαν τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς(PIC)


Όπως έγινε γνωστό οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τους Τούρκους μεταφέρθηκαν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Τύπου F στην Ανδριανούπολη, όπου βρίσκεται επίσης φυλακισμένος ο αρχηγός του κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) Σαλαχαντίν Ντεμιρτάς. Σε φυλακές τύπου F καταλήγουν συνήθως μέλη ένοπλων οργανώσεων, άτομα που έχουν καταδικαστεί για αδικήματα ναρκωτικών ή οργανωμένα εγκλήματα και εκείνοι που καταδικάστηκαν σε θανατική ποινή.


Πρόκειται για φυλακές υψίστης ασφαλείας, με απομονωμένα και ηχομονωμένα κελιά 10 τ.μ. για ένα άτομο και 25 τ.μ. για τρία. Τα «λευκά κελιά», όπως τα αποκαλούν, δεν έχουν φυσικές συνθήκες αέρα και φωτός. Όλο το σύστημα – παροχή νερού, φωτισμός ακόμα και ο εξαερισμός - είναι στα χέρια της διεύθυνσης, που αποφασίζει πώς θα λειτουργήσει. Οι κρατούμενοι δεν βγαίνουν ούτε για φαγητό, ενώ και η τουαλέτα βρίσκεται μέσα στο κελί. Σε επαφή με άλλους δεν έρχονται ποτέ, αφού κάθε κελί έχει πόρτα σε αυλή 59 τ.μ. για ένα και 103 τ.μ. για τρία άτομα. Οι αυλές περιβάλλονται από τοίχο ύψους οχτώ μέτρων, με αποτέλεσμα ο κρατούμενος να πρέπει να σηκώνει το κεφάλι για να δει ένα κομμάτι ουρανού, εφόσον του επιτραπεί η έξοδος. Δεν προβλέπεται κανένα είδος επαφής με την έξω ζωή.

Κανείς δεν μπορεί να ακούσει τον κρατούμενο, παρά φύλακες από ειδικό μεγάφωνο, ενώ βιντεοκάμερες τον παρακολουθούν επί 24ώρου βάσεως. Ακόμα και το θεραπευτήριο είναι χωρισμένο σε κελιά. Ο κρατούμενος δεν επιτρέπεται να δει κανέναν άλλο από τον διευθυντή, τον γιατρό και τον φύλακα που θα τον φέρει. Το τούρκικο κράτος ονομάζει τις φυλακές αυτές «ξενοδοχεία πολυτελείας».

Οι φυλακές τύπου F αποτελούν μετεξέλιξη των «λευκών κελιών» της Γερμανίας, όπου εξοντώθηκαν οι αγωνιστές της RAF. Ο συνδυασμός των «μαθημάτων» των «λευκών κελιών» και των επιστημονικών μελετών, οδήγησε στο αποτρόπαιο αυτό, τελευταίας τεχνολογίας, κατασκεύασμα. Τα κελιά – φέρετρα είναι ταυτόσημα με την απομόνωση, η οποία εκμηδενίζει την εμπιστοσύνη και την αλληλεγγύη.

Σήμερα στην Τουρκία υπάρχουν 14 φυλακές τύπου F και δύο φυλακές τύπου D, επίσης φυλακές υψηλής ασφάλειας.

Πηγή: http://www.sigmalive.com
Share on Google Plus
Από το Blogger.