Έκτακτος έλεγχος για το κύκλωμα χορήγησης πλαστών βεβαιώσεων σε κρατούμενους στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού

Την ώρα που οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης για να δώσουν εξηγήσεις οι φερόμενοι ως βασικοί πρωταγωνιστές του κυκλώματος που εμφανίζεται να χορηγούσε σε κρατούμενους στις φυλακές Κορυδαλλού ψευδείς βεβαιώσεις τοξικοεξάρτησης το υπουργείο Δικαιοσύνης παρήγγειλε για το θέμα έκτακτο έλεγχο από το Σώμα Επιθεώρησης.
Το υπουργείο επισημαίνει ότι κανείς από τους γιατρούς, που φέρονται να εμπλέκονται στην «φάμπρικα» χορήγησης πιστοποιητικών με στόχο να τύχουν οι κρατούμενοι των ευεργετικών διατάξεων του νόμου για τους χρήστες, δεν είναι υπάλληλος στις υπηρεσίες του ενώ προσθέτει ότι ήδη «διακόπηκε η συνεργασία με τον ένα εξ’ αυτών που προσέφερε υπηρεσίες «κατ’ επίσκεψιν»».
Επιπλέον, το υπουργείο σε ανακοίνωση του διευκρινίζει πως οι εντολές διενέργειας πραγματογνωμοσύνης δίδονται από τις δικαστικές αρχές ονομαστικά σε γιατρούς στο πλαίσιο ποινικής έρευνας και δεν σχετίζονται με την κράτηση και θεραπεία των κρατουμένων στις φυλακές.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, στο κύκλωμα φέρονται να εμπλέκονται ένας ψυχίατρος των Φυλακών Κορυδαλλού, ένας ιδιώτης ψυχίατρος που συνεργαζόταν με το ψυχιατρείο του Καταστήματος Κράτησης και ένας ακόμη συνάδελφός τους που εργάζεται σε δημόσιο νοσοκομείο. Επίσης, κατηγορούμενη είναι μια 70χρονη δικηγόρος.
Οι κατηγορούμενοι οι οποίοι καλούνται να απολογηθούν στον ανακριτή φέρονται να πλαστογραφούσαν ιατρικές βεβαιώσεις τις οποίες χορηγούσαν σε κρατούμενους για εμπορία ναρκωτικών, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν στα δικαστήρια διεκδικώντας ευνοϊκή μεταχείριση λόγω τοξικομανίας. Μάλιστα, η «ταρίφα» για τη χορήγηση βεβαιώσεων εκτιμάται ότι ξεκινούσε από τα 200 ευρώ και έφτανε ακόμα και τα 1.500 ευρώ.

Πηγή: www.newsbeast.gr 
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.