Κύπρος: Τέλος εποχής για τα κινητά στις φυλακές!

Το τέλος εποχής στη χρήση κινητών τηλεφώνων από τροφίμους των Κεντρικών Φυλακών πλησιάζει!

Μετά από πολύχρονες συζητήσεις και τις ατελέσφορες διαδικασίες, όλα δείχνουν ότι θα εγκατασταθεί, εντός των επόμενων μάλιστα μηνών, σύστημα απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων στον χώρο των φυλακών. Αναμένεται ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα να υπογραφεί η σύμβαση με την επιτυχούσα κοινοπραξία, την οποία, όπως πληροφορείται ο «Π», συνθέτουν οι εταιρείες Cosmos Computers A.E.B.E, Hellenic Technical Enterprises Ltd και C3i Intelligent Systems Ltd. Το συνολικό κόστος για την εγκατάσταση του συστήματος (εντός 16 εβδομάδων, όπως προνοεί η σύμβαση) μαζί με την οκταετή συντήρησή του είναι πέριξ του 1,2 εκατ. ευρώ.
Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Οι προσφορές υποβλήθηκαν αρχές Μαρτίου και αξιολογήθηκαν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Η αναθέτουσα αρχή αποφάσισε εντός Απριλίου την ανάθεση της σύμβασης στην πιο πάνω κοινοπραξία, πλην όμως ένας αποτυχών προσφοροδότης προσέφυγε στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών, όπως προνοεί η σχετική νομοθεσία. Μόλις την περασμένη εβδομάδα η προσφυγή αποσύρθηκε και το Τμ. Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών μπορεί να προχωρήσει στην κατακύρωση της σύμβασης. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπ. Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου ζήτησε την επίσπευση της όλης διαδικασίας, αφού θεωρεί ότι με αυτό το τεχνολογικό μέσο μπορεί επιτέλους «να κλείσουν οριστικά οι τρύπες μέσα από τις οποίες μπαίνουν κινητά τηλέφωνα στις Κεντρικές Φυλακές εδώ και πολλά τώρα χρόνια».
Η εγκατάσταση του συγκεκριμένου συστήματος θα δημιουργήσει μια νοητή ομπρέλα πάνω από τις εγκαταστάσεις των Κεντρικών Φυλακών, μέσα από την οποία δεν θα μπορούν να εισέλθουν οποιεσδήποτε συχνότητες. Ωστόσο η συγκεκριμένη περιοχή, λόγω του ότι υπάρχουν γειτνιάζουσες κατοικίες, έχει έναν βαθμό δυσκολίας στο να εγκατασταθεί το σύστημα φραγής συχνοτήτων καλύπτοντας μόνο τον χώρο των φυλακών χωρίς να επηρεάσει τις τηλεπικοινωνίες των κατοίκων ή των διερχομένων από αυτήν. Μαθαίνουμε, τέλος, ότι υπάρχει η δυνατότητα να εξαιρέσει το σύστημα κάποιους αριθμούς κινητών τηλεφώνων, έτσι ώστε για παράδειγμα η διεύθυνση των φυλακών να συνεχίσει να διατηρεί επικοινωνία μέσω κινητών τηλεφώνων. 

Πηγή: http://politis.com.cy
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.