Θύματα βίας σωφρονιστικοί υπάλληλοι


Τον κώδωνα του κινδύνου, όσον αφορά τη σωματική ακεραιότητα των σωφρονιστικών υπαλλήλων, κρούει το Σωματείο Εργαζομένων της Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού, καταγγέλλοντας απανωτά κρούσματα βίας. Σε ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε περιστατικό που συνέβη στις 3 Μαΐου, όταν κρατούμενοι της Γ΄ πτέρυγας μπήκαν στο αρχιφυλακείο και, θεωρώντας ότι δεν ικανοποιήθηκε αίτημα ενός εξ αυτών, άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν τους δύο υπαρχιφύλακες και μάλιστα επιτέθηκαν στον έναν γρονθοκοπώντας τον και τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο.

Το σωματείο εργαζομένων κατηγορεί τους υπευθύνους του υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά και τη διοίκηση της φυλακής ότι «κωφεύουν στα συνεχόμενα περιστατικά βίας συνεχίζοντας να μην προχωρούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δημιουργήσουν ένα καθεστώς ασφάλειας, όχι μόνο των υπαλλήλων του καταστήματος αλλά και των ίδιων των κρατουμένων». «Μη ρισκάρετε κάποιος συνάδελφος να μην επιστρέψει γερός στο σπίτι του και στην οικογένειά του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, βίαιο περιστατικό εις βάρος δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων σημειώθηκε προ διημέρου στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, στη Πάτρα. Ενας κρατούμενος τους επιτέθηκε, κατά τα λεγόμενά τους χωρίς λόγο, και τους ξυλοκόπησε με μπουνιές και κλωτσιές, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Σημειωτέον ότι την περασμένη εβδομάδα σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές Διαβατών δέχθηκε επίθεση από κρατουμένους, επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, αφαίρεσε από κρατούμενο, προσφάτως συλληφθέντα, κινητό τηλέφωνο.

Ο κρατούμενος φέρεται ως αρχηγός της γεωργιανής μαφίας και όταν ο υπάλληλος του απέσπασε τη συσκευή, δέχθηκε επίθεση από άλλους κρατουμένους, με αποτέλεσμα να υποστεί τρία κατάγματα στο πρόσωπο.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.