Η αποχώρηση Κοντονή και οι συγκρουσιακές σχέσεις

Εκτός κυβερνητικού σχήματος ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής, αφού δεν δέχθηκε τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου που του προτάθηκε.
Με τελευταία πράξη την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου, ο Σταύρος Κοντονής αφήνει το «τιμόνι» του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο αναλαμβάνει ο συνάδελφός του, Μιχ. Καλογήρου.
Ύστερα από περίπου 1,5 χρόνο στο πόστο του, ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία.
Ο ίδιος φαίνεται πως αποφάσισε την αποχώρησή του από το κυβερνητικό σχήμα, αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρωθυπουργός του πρότεινε τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, την οποία εκείνος αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να προταθεί στον Παν. Κουρουμπλή, που τελικά την αποδέχθηκε.
Πηγές από το υπουργείο Δικαιοσύνης υποστηρίζουν πάντως, πως η απομάκρυνση Κοντονή οφείλεται ανάμεσα σε άλλα, στις συγκρουσιακές σχέσεις που είχαν αναπτυχθεί με τον αναπληρωτή υπουργό, Δημ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως πυλώνας του υπουργείου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αντίστοιχες ήταν και οι σχέσεις του απερχόμενου υπουργού με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημ. Τζανακόπουλο. Καταλυτική για τις εξελίξεις θα μπορούσε να θεωρηθεί και η αποφυλάκιση Φλώρου, αφού αποτέλεσε ακόμα ένα «απόνερο» που υποχρεώθηκε να διαχειριστεί ο Στ. Κοντονής εξαιτίας του νόμου για την υφ’ όρων απόλυση με ευεργετικές διατάξεις, ο οποίος φέρει την υπογραφή του προκατόχου του, Νικ. Παρασκευόπουλου.
Αναδημοσίευση www.thetoc.gr 
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.