Ανασχηματισμός: Αυτός είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου

Νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, Μιχάλης Καλογήρου. Κάπως έτσι ο ανασχηματισμός έφερε τον Σταύρο Κοντονή εκτός κυβέρνησης.

Ανασχηματισμός: Ποιος είναι ο Μιχάλης Καλογήρου

Ο κ. Καλογήρου, δικηγόρος, διατέλεσε παλαιότερα νομικός σύμβουλος του Νίκου Παππά. Είχε την ευθύνη για τη σύνταξη του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες ψηφιακού σήματος. Παράλληλα, συνέδραμε και στο νομοσχέδιο για το άνοιγμα της ΕΡΤ.
Με σπουδές στην Ιταλία, όπου και εργάστηκε για ένα διάστημα πριν επιστρέψει μόνιμα στην Αθήνα το 2001, συνεργάστηκε αρχικώς με μεγάλα δικηγορικά γραφεία, όπως του Φ. Κουβέλη.
Αλλά και στην ομάδα του εκλιπόντος Γ. Σταμούλη για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων για τα θύματα του Διστόμου από τους Ναζί. Έχει εξειδικευτεί σε ζητήματα που συνδέονται με το Δίκαιο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συμμετέχοντας στη δικηγορική εταιρεία του Σωτήρη Φέλιου, με δραστηριοποίηση στο Δίκαιο των ΜΜΕ.
Είναι μέλος του τμήματος Δικαιωμάτων και Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν μέλος της νεολαίας του Συνασπισμού από μαθητής.
Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως συνεργάζεται στενά με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον εμπιστεύεται απόλυτα. Εξ ου και η υπουργοποίησή του. 


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.