Κατεπείγουσα έρευνα για την υπόθεση Φλώρου διέταξε ο Κοντονής

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου και αφού οι δικαστές επέστρεψαν στην κυβέρνηση το μπαλάκι, ο υπ. Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής διέταξε κατεπείγουσα έρευνα. 
Ο κ. Κοντονής έδωσε παραγγελία για την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις από τα όργανα που πιστοποίησαν την αναπηρία του Αριστείδη Φλώρου.
Ο Σταύρος Κοντονής παρήγγειλε όπως του δίνει το δικαίωμα ο νόμος τη διενέργεια έρευνας στον απόηχο των ερωτημάτων που διατυπώθηκαν αλλά και των αντιδράσεων που προκλήθηκαν με την επίμαχη αποφυλάκιση για λόγους υγείας, με το ΚΕΠΑ να γνωματεύει ότι ο 39χρονος έχει 67% αναπηρία. 
Ηδη ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει ζητήσει το βούλευμα της απόφασης, αντιδρώντας έτσι στις εντονότατες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου.
Το βούλευμα για την αποφυλάκιση του κατάδικου για το σκάνδαλο της Energa, Αριστείδη Φλώρου, ο Σταύρος Κοντονής το ζήτησε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Κοντονής ζήτησε το βούλευμα «προς έλεγχο καθώς το διατακτικό του βουλεύματος δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά».
Ο κ. Κοντονής απαντά και στην κριτική που άσκησε η Νέας Δημοκρατία, τονίζοντας οτι «τα βουλεύματα που εκδίδονται από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια δεν είναι κυβερνητικές αποφάσεις και καλό θα είναι η ΝΔ να δηλώσει χωρίς περιστροφές αν συμφωνεί ή όχι με την προαναφερόμενη απόφαση». 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης
«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής ζητά υπηρεσιακώς το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας δια του οποίου αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του καταδικασθέντος στην υπόθεση Energa προς έλεγχο καθώς το διατακτικό του βουλεύματος δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά. Υπενθυμίζεται στη Νέα Δημοκρατία ότι τα βουλεύματα που εκδίδονται από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια δεν είναι κυβερνητικές αποφάσεις και καλόν θα είναι η ΝΔ να δηλώσει χωρίς περιστροφές αν συμφωνεί ή όχι με την προαναφερόμενη απόφαση».
Τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης διέταξε ο εισαγγελέας Χαλκίδας 
Σύμφωνα με πληροφορίες, τέλος, με απόφαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Χαλκίδας διατάχθηκε η εισαγγελική έρευνα για την τυχόν τέλεση αδικημάτων, ενώ ζητήθηκε και η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί αν πράγματι ο κατηγορούμενος πάσχει από παθήσεις που συνιστούν αναπηρία σε ποσοστό 67%. 
Η έρευνα διατάχθηκε μετά την ανάρτηση του αναπληρωτή Υγείας Παύλου Πολάκη με την οποία έμμεσα μιλούσα για ιατρική γνωμάτευση κατά παραγγελία. 
Η αποφυλάκιση Φλώρου, προκάλεσε και την οργή του αναπληρωτή Υπουργου Υγείας Παύλου Πολάκη, που «υποσχέθηκε» να βρεί τα λαμόγια που γνωμοδότησαν για την αναπηρία Φλώρου.
Στην ανάρτησή του στο facebook ο Παύλος Πολάκης γράφει:
Πριν λιγο ήρθε στα χέρια μου η γνωμάτευση με την οποια αποφυλακίστηκε το λαμόγιο που ακούει στο όνομα ΦΛΩΡΟΣ !!!!
Δεν μιλησα δυο μέρες αφενός γιατι ειμαι σε τριήμερες " διακοπές",αφετέρου γιατι ήθελα να δω τι συμβαίνει .
Μετα απο αυτο θα πω μια κουβέντα μόνο !!!
Αυτά τα λαμόγια που έδωσαν τέτοιες γνωματεύσεις σε εναν ΑΠΑΤΕΩΝΑ ,39 ετών για να του αθροίσουν ποσοστό αναπηρίας 70% θα ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ !!!!!
Πρωτοετής Φοιτητης της Ιατρικης καταλαβαίνει πως αυτά ειναι γνωμάτευση κατα παραγγελία προφανως με αντάλλαγμα ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΩ !!!
ΠΙΣΩ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ,δεν βάλαμε το κεφάλι μας στο ντορβά για να "καθαρίζετε" εσείς τους εγκληματίες και τους απατεώνες που ήπιαν το αίμα του ελληνικού λαού !!!



Αναδημοσίευση iefimerida.gr 
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.