Αποκάλυψη: Γνωμάτευση προσώπου επιλογής του Υπουργείου Δικαιοσύνης οδήγησε στην αποφυλάκιση του Αρη Φλώρου


Ο ίδιος γιατρός είχε δώσει θετική γνωμάτευση και για την κ Βίκυ Σταμάτη. Τι απαντούν συνεργάτες του επιχειρηματία

Η ψυχιατρική γνωμάτευση, προ τριών μηνών, του Διευθυντή της Β΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Αττικόν κ. Αθανάσιου Δουζένη, που είχε τους τελευταίους μήνες - μετά από κυβερνητική επιλογή - εποπτικό ρόλο στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού, ήταν αυτή που είχε καθοριστικό ρόλο στην διαδικασία αποφυλάκισης του κατηγορούμενου για την υπόθεση Energa Άρη Φλώρου.

Ο κ. Δουζένης είχε στο παρελθόν προχωρήσει και σε ψυχιατρική γνωμάτευση για την κυρία Βίκυ Σταμάτη, σύζυγο του καταδικασθέντα υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου ότι «έπασχε από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και ότι η κατάστασή της έχει πλέον επιβαρυνθεί με κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή της». Μάλιστα η επιλογή του κ. Δουζένη να έχει κύριο ρόλο στα δρώμενα του Ψυχιατρείου των Φυλακών Κορυδαλλού, ύστερα από εντολή στελεχών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις υπευθύνων των φυλακών αλλά και σωφρονιστικών υπαλλήλων που ζητούσαν την υπαγωγή στο ΕΣΥ, σύμφωνα με προηγούμενη νομοθετική πρόβλεψη. Με τον ίδιο να μιλά για ένα σημαντικό επιστημονικό και όχι μόνο έργο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτει «Το Βήμα», ο Αρης Φλώρος που είχε προσδιορισθεί ως κρατούμενος των φυλακών Χαλκίδας, στις 13 Φεβρουαρίου 2017 είχε μεταφερθεί στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού όπου είχε παραμείνει έως τις 29 Ιανουαρίου 2018 οπότε και με εισήγηση άλλου ψυχιάτρου, μεταφέρθηκε εκ νέου στις φυλακές Χαλκίδας. Ομως στις 13 Φεβρουαρίου 2018 μεταφέρθηκε εκ νέου στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού όπου υπήρξε θετική εισήγηση για τα ψυχιατρικά προβλήματα που παρουσιάζει. Αρχές Μαΐου, με βάση τις γνωματεύσεις, περνάει από την αρμόδια επιτροπή του ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) η οποία και γνωμοδοτεί για ποσοστό αναπηρίας 70%. Να σημειωθεί ότι τη σχετική απόφαση πλαισίωσε και η γνωμάτευση άλλου ιατρού για αναπνευστικά προβλήματα που είχε ο αποφυλακισθείς Αρης Φλώρος, ενώ παρουσιάσθηκαν και προγενέστερες γνωματεύσεις με «πολύχρονο νευρολογικό πρόβλημα» που παρουσίαζε ο επιχειρηματίας. 

Στις 6 Ιουνίου βγαίνει η απόφαση του ΚΕΠΑ και κοινοποιείται στον Φλώρο στις 14 Ιουνίου οπότε και ξεκινά τις διαδικασίες αποφυλάκισής τους. Στις 25 Ιουλίου καταθέτει τα έγγραφα με το αίτημά του και

Η επιτροπή του ΚΕΠΑ, η οποία εξέτασε τον Αρη Φλώρο στην ψυχιατρική κλινική των φθλακών Κορυδαλλού, απαρτίζονταν από τρεις γιατρούς οι οποίοι και αποφάσισαν το ποσοστό αναπηρίας του. Σύμφωνα με αναφορές υπηρεσιακών στελεχών «αυτές οι εξετάσεις πολλές φορές έχουν διεκπεραιωτικό χαρακτήρα και βασίζονται στις αρχικές γνωματεύσεις των ιατρών». Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι εκπρόσωποι του ΕΦΚΑ ανέφεραν τις τελευταίες ώρες ότι κλειδί είναι οι πρώτες γνωματεύσεις για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ο επιχειρηματίας. Από την άλλη πλευρά, συνεργάτες του Άρη Φλώρου ανέφεραν στο «Βήμα» ότι «η αποφυλάκισή του υπήρξε με απολύτως νόμιμο τρόπο. Η γνωμάτευση του κ. Δουζένη και των άλλων ιατρών όπως του ΕΚΕΠΑ ήταν εμπεριστατωμένες. Κακώς δόθηκε από τον υπουργό Υγείας η ιατρική γνωμάτευση που αποτελεί ωμή παραβίαση του ιατρικού απορρήτου».

Αναδημοσίευση www.tovima.gr / Βασίλης Λαμπρόπουλος
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.