State Department: Οι συνθήκες στις Ελληνικές Φυλακές δεν πληρούν τα εθνικά ή διεθνή κριτήρια


Τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στην Ελλάδα, αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, καταγράφει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ετήσια έκθεσή του.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισημαίνει ότι παραμένουν προβλήματα σε φυλακές, χώρους για πρόσφυγες, αλλά και σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. «Η κυβέρνηση έκανε βήματα για τη διερεύνηση, δίωξη και τιμωρία αξιωματούχων που παραβίασαν τα ανθρώπινα δικαιώματα, είτε στα σώματα ασφαλείας, είτε σε άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες», αναφέρει στην εισαγωγή η έκθεση.
Παρόλα αυτά, στη συνέχεια το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταγράφει τα προβλήματα που υπάρχουν ακόμη. «Υπάρχουν αναφορές ότι η αστυνομία κακομεταχειρίστηκε και κακοποίησε παράτυπους μετανάστες, αιτούντες άσυλο, διαδηλωτές και Ρομά», επισημαίνει μεταξύ άλλων.
Οι συνθήκες στις φυλακές  
Οι συνθήκες σε φυλακές και κέντρα κράτησης δεν πληρούν πάντα τα εθνικά ή διεθνή κριτήρια, επισημαίνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Τα προβλήματα περιλαμβάνουν σοβαρή υπερπληρότητα, ανεπαρκή ασφάλεια, έλλειψη πρόσβασης σε υγειονομική περίθαλψη, ανεπαρκή πρόσβαση σε φαγητό και εγκαταστάσεις υγιεινής, ανεπαρκείς προμήθειες π.χ. για κουβέρτες, ρουχισμό και είδη υγιεινής. Υπάρχουν καταγγελίες για κακομεταχείριση από την αστυνομία και σωματική και λεκτική βία εναντίον προσφύγων και μεταναστών, ανάμεσά τους ανήλικοι, σε αστυνομικά τμήματα και κέντρα κράτησης, αναφέρει ακόμη η έκθεση.
Η παρατεταμένη προφυλάκιση- εξαιτίας του γεγονότος ότι τα δικαστήρια είναι υποστελεχωμένα και δέχονται υπερβολικό βάρος- παραμένει ένα πρόβλημα, επισημαίνει ακόμη.
"Επικό" σχόλιο της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος ως απάντηση σε άρθρο της ΕφΣυν και της αρθρογράφου κ. Άντα Ψαρρά.
"Στην αριστερή φωτό απόσπασμα από χθεσινή έκθεση του state department για τις συνθήκες στις ελληνικές φυλακές. Στην δεξιά φωτό απόσπασμα από άρθρο δημοσιογράφου στην ΕφΣυν της περασμένης εβδομάδας. 
Κατά τα λοιπά έμαθα είμαστε συκοφάντες και ψεύτες. Κάποια λέει ψεμματάκια?"





Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.