«Σύνδρομο Παππά» και στο υπουργείο Δικαιοσύνης με διορισμό «ημετέρων» διευθυντών




Νέες αποκαλύψεις για προσπάθεια να «»βολευτούν» προεκλογικά διευθυντές υπουργείων




Γενικευμένη πρακτική φαίνεται πως είναι η προεκλογική σπουδή της κυβέρνησης μέσω μεθοδεύσεων, φωτογραφικών προκηρύξεων και αδιαφανών διαδικασιών, να ολοκληρώσει διορισμούς ημετέρων σε διευθυντικές θέσεις στο δημόσιο και κυρίως σε νευραλγικές θέσεις.
Επειτα από τα σχετικά κρούσματα που καταγγέλθηκαν στο υπουργείο ΨΗΠΤΕ του Νίκου Παππά και «πάγωσαν» έπειτα από τις σχετικές αποκαλύψεις του in.gr, αντίστοιχες διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την πλήρωση διευθυντικών θέσεων.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, ο διαγωνισμός έχει προκηρυχθεί από τον προηγούμενο Αύγουστο και ήταν εξ αρχής παράνομος. Eνδιαφερόμενοι το διαπίστωσαν διαβάζοντας την σχετική προκήρυξη:
Όπως εξηγούν, η παρανομία έγκειται στον φωτογραφικό ορισμό του χρόνου εμπειρίας όσων δικαιούνται να συμμετάσχουν, σε θέση προϊσταμένου.
Ειδικότερα:
Κατά παράβαση όσων ορίζονται στα άρθρα 84 και 86 του Ν. 3528/2007, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 29 του Ν. 4369/2016, ο διαγωνισμός απαιτεί περισσότερα χρόνια εμπειρίας στην περιγραφή των τυπικών προσόντων (αλλού 3 χρόνια και αλλού 6, αναλόγως της «φωτογραφίας») από όσα ορίζει ο νόμος και επιπλέον σ’ αυτά τα χρόνια εμπειρίας, έναν χρόνο τουλάχιστον σε θέση Δ/ντη.
Και αυτό γίνεται κατά την διατύπωση της ειδικής περιγραφής για κάθε μία από τις οκτώ προκηρυσσόμενες θέσεις προϊσταμένων.
Τίποτε από αυτά δεν περιλαμβάνεται στην σχετική νομοθεσία, η οποία ορίζει ότι δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν όσοι:
 α) έχουν ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου Διεύθυνσης επί ένα (1) έτος τουλάχιστον
ή 
β) είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου συναφούς διδακτορικού διπλώματος ή απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.) ή κάτοχοι αναγνωρισμένου 5 συναφούς μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και σε κάθε περίπτωση κατέχουν το βαθμό A‘ με πλεονάζοντα χρόνο τουλάχιστον έξι (6) έτη στο βαθμό αυτόν
ή
γ) κατέχουν το βαθμό A‘ και έχουν ασκήσει συνολικά τουλάχιστον για τρία (3) έτη καθήκοντα προϊσταμένου Τμήματος
ή
δ) κατέχουν το βαθμό A‘ με πλεονάζοντα χρόνο τουλάχιστον δέκα (10) έτη στο βαθμό αυτόν
Επειτα από την προκήρυξη του διαγωνισμού επί υπουργίας Στ. Κοντονή, η σκυτάλη ήλθε στον Μιχ. Καλογήρου και επί σχεδόν έναν χρόνο δεν είχε υπάρξει εξέλιξη.
Λίγες εβδομάδες όμως πριν τις επικείμενες εκλογές, αναρτήθηκαν οι πίνακες των αποκλειομένων από τον διαγωνισμό

Και όπως αναμενόταν (αλλά και προς μεγάλη έκπληξη κάποιων λόγω του χρόνου και της επίσπευσης), αποκλείονται από την διαδικασία επιλογής διευθυντών στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όλοι όσοι δεν πληρούν το φωτογραφικό κριτήριο του υποχρεωτικού χρόνου προϋπηρεσίας σε θέση ευθύνης Δ/νσης.
Στους διαδρόμους του υπουργείου πλανάται το ερώτημα αν θα προχωρήσει η ηγεσία σε επιλογή «ημετέρων» Διευθυντών, εν μέσω προεκλογικής περιόδου,  αγνοώντας τις σχετικές απαγορεύσεις του Συντάγματος…
Πηγή in.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.
Ads