Έτσι θα είναι ο νέος Κορυδαλλός: Υπερφυλακή που θα νεκρώνει τα κινητά




Μηδενική ανοχή σχεδιάζει το Υπουργείο «εντός των τειχών»

Περίπου 100 εκατομμύρια υπολογίζεται πως θα κοστίσει ο «νέος Κορυδαλλός». Η μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού είναι κάτι που έχει ήδη δρομολογηθεί, και όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής» πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο σχέδιο που θα φέρει τεκτονικές αλλαγές.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι φυλακές του Κορυδαλλού να καταργηθούν και να δημιουργηθεί στην Αθήνα μία νέα υπερ-φυλακή που θα έχει τεράστια χωρητικότητα, ώστε να «φιλοξενεί» 2.000-2.500 κρατούμενους Αυτή τη στιγμή ο Κορυδαλλός έχει περίπου 1500 κρατούμενους. 
Ήδη σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξετάζονται με τη βοήθεια  του υπ. Εθνικής Αµυνας παλιά στρατόπεδα και µεγάλες εκτάσεις του Στρατού που δεν χρησιµοποιούνται.
Τέτοιοι χώροι υπάρχουν στον Ασπρόπυργο (είχαν εξεταστεί και παλιότερα για τη µεταφορά του Κορυδαλλού), στον Αγιο Στέφανο, ενώ πιο σοβαρά εξετάστηκε η περίπτωση παλιού στρατοπέδου στη Μαλακάσα, επιλογή ωστόσο που πιθανότατα θα απορριφθεί, λόγω της µεγάλης απόστασης από την Αθήνα.

Τα jammers θα περιορίσουν το έγκλημα

Προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο κρατούμενοι να έχουν κινητά τηλέφωνα μέσα στα κελιά, αναμένεται να τοποθετηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου τα jammers στις φυλακές της χώρας. Η αρχή θα γίνει από τον πολύπαθο Κορυδαλλό. Πρόκειται για συσκευές που «μπλοκάρουν» και «νεκρώνουν» τα κινητά τηλέφωνα.


Το γεγονός ότι οι κρατούµενοι δεν θα µπορούν να χρησιµοποιούν κινητά εκτιµάται από στελέχη του υπουργείου ότι θα έχει ως αποτέλεσµα να περιοριστεί άµεσα το έγκληµα που προέρχεται «από µέσα προς τα έξω». Ταυτόχρονα θα µπει ένα τέλος στο «µαύρο» χρήµα από τις αγοραπωλησίες τηλεφωνικών συσκευών και καρτών.
Επίσης το «Έθνος» αναφέρει πως ένα ακόμα μέτρο που έχει αποφασιστεί είναι η νίσχυση σε προσωπικό της ∆ιεύθυνσης Μεταγωγών. Ο στόχος είναι κρατούµενοι που µεταφέρονται στην Αθήνα, προκειµένου να παραστούν σε δίκες, να µη µεταφέρονται στις φυλακές Κορυδαλλού, έως ότου ολοκληρωθούν οι δικαστικές διαδικασίες, αλλά να παραµένουν το διάστηµα που απαιτείται σε χώρο της ∆ιεύθυνσης Μεταγωγών
Αυτό το μέτρο σε συνδυασμό με τα jammers, αναμένεται να «ανακουφίσουν» -τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο- τον Κορυδαλλό.

Στα σκαριά δύο φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ 

Η κυβέρνηση σκέφτεται να  µετατρέψει σε φυλακή τύπου Γ ένα από τα οκτώ πιο καινούργια -σε σχέση µε τα υπόλοιπα- σωφρονιστικά καταστήµατα της χώρας. 
Ωστόσο, εξαιρετικά πιθανό θεωρείται σε δεύτερο χρόνο να δηµιουργηθεί και δεύτερη φυλακή τύπου Γ, προκειµένου να «σπάσουν» πολυπληθείς σκληρές οµάδες κρατουµένων, που βρίσκονται σήµερα σε διάφορες φυλακές της χώρας. 

www.star.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.