«Οι φυλακές δεν θα είναι πια κέντρα εγκληματικής εκπαίδευσης»


«Οι φυλακές θα πάψουν να είναι "ιδρύματα εγκληματικής εκπαίδευσης". Δεν είναι ανεκτά φαινόμενα βίας μεταξύ των κρατουμένων αλλά και έναντι του προσωπικού», δήλωσε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφία Νικολάου, η οποία πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις, σήμερα, στα Καταστήματα Κράτησης Ναυπλίου, Κορίνθου, καθώς και στις Αγροτικές Φυλακές της Τίρυνθας, προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα και τις ελλείψεις.
Παράλληλα, η κ. Νικολάου υπογράμμισε ότι στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου είναι η ολοκλήρωση προκήρυξης του 2018 για την πρόσληψη 550 υπαλλήλων διάφορων ειδικοτήτων, καθώς και η νέα προκήρυξη ειδικά για την πρόσληψη εξωτερικών φρουρών, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Καταστημάτων Κράτησης.
Η γενική γραμματέας, κατά τη διάρκεια των επισκέψεων της, συνομίλησε τόσο με τους διευθυντές όσο και με τους υπαλλήλους για τα προβλήματα υποστελέχωσης που παρατηρούνται ειδικά στην εξωτερική φρούρηση των Καταστημάτων Κράτησης, λόγω της μετακίνησης σημαντικού αριθμού φρουρών στις υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στην αποτελεσματική φρούρηση.
Η κ. Νικολάου, επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις των καταστημάτων, διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τις ανάγκες για άμεσες επισκευές και αναβάθμιση του υλικοτεχνικού μηχανισμού, ενώ συνομίλησε με κρατουμένους για τις συνθήκες διαβίωσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Αμέσως μετά, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής δήλωσε: «Τα περιστατικά βίας ανάμεσα σε κρατουμένους και έναντι του προσωπικού δεν μπορούν να γίνονται πλέον ανεκτά. Το νέο σύστημα που σχεδιάζουμε έχει ως στόχο τον πραγματικό σωφρονισμό των κρατουμένων και όχι να είναι οι φυλακές "ιδρύματα εγκληματικής εκπαίδευσης". Η λειτουργία καταστήματος κράτησης με πειθαρχικό χαρακτήρα θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για όσους κρατούμενους είναι βίαιοι ή εκμεταλλεύονται το σύστημα των αδειών για να μην επιστρέψουν».
Αναδημοσίευση www.zougla.gr 
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.