Αντιδράσεις ΚΙΝΑΛ για το νομοσχέδιο μετεγκατάστασης φυλακών! «Η έκτιση των ποινών δεν είναι εμπορικό προϊόν»


Την αντίδραση του ΚΙΝΑΛ προκαλεί το ότι στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπεται ότι η μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού θα γίνει με ΣΔΙΤ.
«Δεδομένου ότι στο ίδιο σχέδιο γίνεται ρητή αναφορά στο άρθρο 50 παρ. 3 του Ν. 4412/2016 που προβλέπει την δυνατότητα παραχώρησης από το κράτος στον εργολάβο και των λειτουργιών της εγκατάστασης, γεννάται σοβαρό ερώτημα. Είναι μέσα στο σχεδιασμό της κυβέρνησης η παραχώρηση λειτουργιών της φυλακής, όπως λ.χ. της ασφάλειας ή τμημάτων της διοίκησης ή της εστίασης σε ιδιωτικές εταιρίες;» σημειώνει ανακοίνωση του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής
«Το αρμόδιο Υπουργείο πρέπει να ανοίξει τώρα τα χαρτιά του και να μιλήσει καθαρά για το μοντέλο λειτουργίας της νέας φυλακής που θα εφαρμοστεί κατά τη μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού. Η έκτιση των ποινών ανήκει στον πυρήνα των δημοσίων θεσμών και πολιτικών, συνάπτεται με τα ανθρώπινα δικαιώματα που εγγυάται η πολιτεία και δεν μπορεί να είναι εμπορικό προϊόν» καταλήγει η ανακοίνωση.
https://www.paraskhnio.gr


Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.