Αποκάλυψη: Πράξη νομοθετικού περιεχόμενου για αποσυμφόρηση των φυλακών με αποφυλακίσειςΣτην αποσυμφόρηση των φυλακών για «ελαφροποινίτες», λόγω των νέων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από τον συνωστισμό, ως αποτέλεσμα του φόβου εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, προχωρεί η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, την οποία συντάσσει ήδη η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Σοφία Νικολάου- Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής

Η γγ Σοφία Νικολάου, προχωρεί σε αυτό το μέτρο αποσυμφόρησης των φυλακών προκειμένου να μειωθεί κατά περίπου 1.500 ο αριθμός των κρατουμένων που αυτή τη στιγμή αγγίζει τις 12.500.

Η ΠΝΠ θα προβλέπει, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την αποφυλάκιση κρατουμένων που έχουν καταδικαστεί έως 5 χρόνια φυλάκιση (για πλημμελήματα δηλαδή και κυρίως οικονομικά αδικήματα) και θα τους απομένει λίγος (σύντομος) χρόνος αποφυλάκισης που θα προβλέπεται ρητά. Θα υπάρχει επίσης αυστηρή εξαίρεση συγκεκριμένων αδικημάτων (δηλαδή καταδίκων για συγκεκριμένα αδικήματα όπως π.χ. βιασμό κ.λπ.), ενώ η διάρκεια του μέτρου θα είναι 3 μήνες.

Μάλιστα, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι άμεση ενόψει και των μέτρων της κυβέρνησης κατά της εξάπλωσης της νόσου Covid 19. Μάλιστα για να μη χρειαστεί η σύγκληση δικαστικών συμβουλίων, λόγω των μέτρων αναστολής στα δικαστήρια, θα προβλέπεται πως η αποφυλάκιση θα γίνει με διάταξη του αρμόδιου εισαγγελέα.

Όπως έλεγαν πάντως αρμόδιες πηγές δεν πρόκειται για «έναν νόμο Παρασκευόπουλου», αλλά για μια διάταξη με περιορισμένη χρονική ισχύ, λόγω των ειδικών συνθηκών προστασίας της δημόσιας υγείας και με μεγάλο περιορισμό αδικημάτων και ποινών.

Πηγη: https://www.dikastiko.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.