Κορονοϊός: Η Γαλλία απελευθερώνει 5.000 κρατούμενους

Προς αποσυμφόρηση των φυλακών της μέσα στο επόμενο διάστημα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, προσανατολίζεται η γαλλική κυβέρνηση.

Η Γαλλία δρομολογεί την αποφυλάκιση περίπου 5.000 κρατουμένων, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.
Οι δικαστές θα λάβουν εντολές για να διατάξουν τις αποφυλακίσεις κρατουμένων στο τέλος της ποινής τους, τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με το Franceinfo, που επικαλείται πηγές του, η απόφαση ελήφθη τη Δευτέρα 23 Μαρτίου μετά από απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης και των συνδικαλιστικών σωμάτων, με στόχο την αποσυμφόρηση των φυλακών, σε περίοδο πανδημίας.
Οι δικαστές θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να διατάξουν την απελευθέρωση όσων καταδικάστηκαν για μικροεγκλήματα και οι οποίοι έδειξαν καλή διαγωγή στη φυλακή.
Η λύση για χρήση «ηλεκτρονικού βραχιολιού», εν τω μεταξύ δεν θεωρείται βιώσιμη αφού οι σχετικοί τεχνικοί έχουν αναστείλει τις εργασίες τους.
Την Παρασκευή, η Υπουργός Δικαιοσύνης Νικολά Μπελουμπέ δήλωσε στο Franceinfo: 
«Θα αφορά αφενός άρρωστους κρατουμένους, οι οποίοι έχουν άλλες ασθένειες εκτός από τον κορονοϊό, και αφετέρου ανθρώπους στους οποίους παραμένει λιγότερο από ένα μήνα κράτησης (...) Μπορούμε να προχωρήσουμε στην απομάκρυνσή τους από τις δομές αυτές».
Η υπουργός πρόσθεσε επίσης ότι δεν θα εκτελούνται οι μικρές ποινές φυλάκισης με σκοπό να αποσυμφορηθούν οι φυλακές.
Αναδημοσίευση www.sputniknews.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.