Φυλακή… online! 20.000 κρατούμενοι θα εκτίσουν ποινές κατ’ οίκον


Περισσότεροι κρατούμενοι στην Πολωνία θα έχουν τη δυνατότητα να εκτίσουν τις ποινές τους κατ’ οίκον εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με πρόταση του υπουργείου Δικαιοσύνης, από την οποία εκτιμάται ότι μπορούν να επωφεληθούν έως 20.000 κρατούμενοι που βρίσκονται στην φυλακή.

Ολοταχώς για φυλακή.. από το σπίτι

Με 684 κρούσματα κι οκτώ θανάτους από κορονοϊό, και με τα σχολεία, τους κινηματογράφους κι άλλα συναφή κέντρα κλειστά, η Πολωνία έχει απαγορεύσει επίσης τις επισκέψεις στις φυλακές και σταμάτησε την κοινωνική εργασία κρατουμένων σε εξωτερικούς χώρους. Τα εργαστήρια απασχόλησης των κρατουμένων στις πολωνικές φυλακές έχουν αρχίσει να κατασκευάζουν προστατευτικές μάσκες και στολές, που θα χρησιμοποιηθούν στη μάχη κατά του κορονοϊού, επισημαίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ραδιοσταθμό RMF, που επικαλείται εκτιμήσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, περίπου 20.000 μπορούν να επωφεληθούν από την ευνοϊκή αυτή διάταξη. Επίσης πρόσθεσε πως οι πιο ηλικιωμένοι κρατούμενοι, που εκτίουν ποινές έως τρία έτη, μπορούν να αιτηθούν μία αναστολή της ποινής τους έως ότου τερματισθεί η πανδημία.
Προσώρας δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνει νόμος η υπουργική πρόταση. Μέχρι σήμερα οι κρατούμενοι στις 172 Πολωνικές φυλακές ανέρχονται σε περίπου 75.000.

Πηγή: www.newsit.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.