Κορωνοϊός: Μέσα προστασίας και προσωπικό ζητά η ΟΣΥΕ



Συνέντευξη στον REAL FM και στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Ψάλτη παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ) κ. Σπύρος Καρακίτσος με αφορμή τα μέτρα που έχουν ληφθεί στις Ελληνικές Φυλακές για το θέμα του Κορωνοϊού. 

Ο κ. Καρακίτσος ανάφερε ότι εξαιρετικά έγκαιρα η ΟΣΥΕ είχε ζητήσει από τους συναρμόδιους Υπουργούς και τον ΕΟΔΥ να καταρτιστεί συγκεκριμένο σχέδιο και πρωτόκολλο ενεργειών τόσο για την πρόληψη, όσο και για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων του ιού στις Ελληνικές Φυλακές, καθώς σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο πληθυσμός των Φυλακών θεωρείται "κλειστός πληθυσμός" και η μετάδοση ενός ιού μπορεί να γίνει ταχύτατα.

Για τα ήδη εξαγγελθέντα μέτρα της Γενικής Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής ανέφερε ότι είναι στην ορθή κατεύθυνση πρόληψης και αποφυγής κρουσμάτων, ωστόσο η διασπορά του ιού μπορεί να γίνει εύκολα και με πολλούς τρόπους στις Φυλακές, όπως από εργαζόμενο, καθηγητή, επισκέπτη, προμηθευτή, από νεοεισερχόμενο κρατούμενο ή από κρατούμενους που μετάγονται στα Δικαστήρια και συνωστίζονται στα κρατητήρια ή στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Επίσης, τόνισε, ότι πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για την προμήθεια απολυμαντικών υγρών, μέσων ψεκασμού απολύμανσης, μάσκες και γάντια κτλ. 

Τέλος, ο κ. Καρακίτσος ανάφερε ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι δύσκολο να εξευρεθούν χώροι απομόνωσης ή περιορισμού κρατουμένων που θα είναι πιθανά κρούσματα, καθώς η χωρητικότητα και ο υπερπληθυσμός των φυλακών δεν το επιτρέπουν, κυρίως σε μεγάλες φυλακές όπου υπάρχει συνωστισμός, ενώ είπε ότι πρέπει να γίνουν προσλήψεις σωφρονιστικού, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. 

Πηγή: www.realfm.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.