"Αρμαγεδδών" στην Ιταλία: Εξεγέρσεις σε δεκάδες φυλακές με νεκρούς & δραπέτες - Ο στρατός ανέπτυξε τανκς στους δρόμους

Αιματηρές εξεγέρσεις λόγω κοροναϊού στην Ιταλία - Νεκροί, τραυματίες, όμοιροι, δραπέτες και στρατός στους δρόμους.

Εικόνες αποκάλυψης στην Ιταλία καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι πρώτες εξεγέρσεις λόγω του κορωναϊού, οι οποίες μετράνε νεκρούς, ποινικούς που δραπέτευσαν και στρατιωτικές δυνάμεις στους δρόμους των πόλεων.

Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου 

Tουλάχιστον έξι φυλακισμένοι έχουν πεθάνει και τουλάχιστον 50 άλλοι έχουν δραπετεύσει από μια ιταλική φυλακή στη νότια περιοχή της Πούλια, στην πόλη Φότζια, τη Δευτέρα, εν μέσω εκτεταμένων ταραχών σε 27 φυλακές σε ολόκληρη τη χώρα μετά τον περιορισμό των δικαιωμάτων επισκέψεων σε αυτές λόγω της ταχείας εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.
Βίντεο που έκαναν την εμφάνισή τους στο twitter δείχνουν τανκς και θωρακισμένα οχήματα μέσα στην πόλη, καθώς πολλοί από τους έγκλειστους που δραπέτευσαν φέρονται να είναι οπλισμένοι.
Οι αναταραχές ξέσπασαν το απόγευμα της Κυριακής σε περίπου έξι φυλακές, αφού η ιταλική κυβέρνηση θέσπισε ένα διάταγμα που θέτει ουσιαστικά σε καραντίνα 16 εκατομμύρια ανθρώπους και περιορίζει την κίνηση σε ολόκληρη τη χώρα στην προσπάθειά της να εμποδίσει την εξάπλωση του COVID-19. Μέχρι τη Δευτέρα, οι ταραχές είχαν εξαπλωθεί σε σχεδόν 30 εγκαταστάσεις κράτησης.
Στη Μόντενα, μέρος της εκτεταμένης κόκκινης ζώνης που ορίστηκε από την κυβέρνηση, οι κρατούμενοι κατόρθωσαν να πάρουν όμηρους δύο φύλακες την Κυριακή και να κλέψουν κλειδιά πριν σκαρφαλώσουν στο φράκτη στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν. Τελικά ακινητοποιήθηκαν από την αστυνομία, αλλά η φυλακή είχε υποστεί ζημιά με αποτέλεσμα όλοι οι κρατούμενοι να μετακινηθούν σε προσωρινές εγκαταστάσεις.
Σε μια φυλακή στην Παβία, οι κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα, προκαλώντας την εκκένωση πτέρυγας της εγκατάστασης την Κυριακή. Οι φλόγες που προέρχονταν από τη φυλακή μπορούσαν να γίνουν ορατές περισσότερο από μισό μίλι μακριά.
Τη Δευτέρα, φυλακισμένοι ανέβηκαν στην ταράτσα της φυλακής San Vittore στο Μιλάνο, στην καρδιά της επιδημίας. Εκεί, ξέσπασαν πυρκαγιές σε ορισμένα σημεία μετά την απαγόρευση όλων των δικαιωμάτων επίσκεψης αφού η πόλη τέθηκε σε καραντίνα την Κυριακή. Κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών στην αυλή της φυλακής, οι κρατούμενοι επιτέθηκαν σε φρουρούς και απόκτησαν πρόσβαση στην οροφή.
Στη Ρώμη, όπου σχεδόν 90 άνθρωποι είναι θετικά στην ασθένεια, απαγορεύθηκε στους κρατούμενους να συναθροίζονται σε ανοικτούς χώρους για αναψυχή. Στη φυλακή Regina Coeli στην κεντρική Ρώμη, οι κρατούμενοι ακούγονταν να φωνάζουν και να χτυπούν αντικείμενα στα στους φράχτες. Οι φυλακισμένοι στη φυλακή της πόλης Rebibbia έβαλαν φωτιά τη Δευτέρα το απόγευμα, μετά από την οποία δραπέτευσαν περίπου 30 φυλακισμένοι. Με τη βοήθεια ελικοπτέρα οι αστυνομικές αρχές κατόρθωσαν να τους συλλάβουν.
Σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ο επικεφαλής της ιταλικής διοίκησης σωφρονιστικών ιδρυμάτων Φραντσέσκο Μπαζεντίνι δήλωσε πως τρεις έγκλειστοι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε φυλακή στη βόρεια πόλη Μοδένα και τρεις άλλοι αφού μεταφέρθηκαν απ' αυτή τη φυλακή.
«Υπήρξε σειρά εξεγέρσεων σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Μπαζεντίνι. Βίντεο που μεταδόθηκαν από την ιταλική τηλερόραση έδειχναν οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής έξω από τη φυλακή, ενώ μαύρος καπνός υψωνόταν στον ουρανό.
Πηγή: www.pentapostagma.gr


Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.