Οριακή η κατάσταση στις Φυλακές Τρικάλων



Ως οριακή καταγράφεται η κατάσταση στις φυλακές Τρικάλων, με 100 περισσότερους κρατουμένους απ’ όσο αυτές αντέχουν.
Συγκεκριμένα και όπως καταγράφει το trikalavoice.gr αυτή τη στιγμή στις φυλακές Τρικάλων κρατούνται 700 άτομα, όταν η δυναμικότητα είναι για μόλις 600. Όπως αναφέρουν σε δραματική επιστολή τους οι υπάλληλοι της φυλακής δημιουργείται πια μείζον πρόβλημα στη λειτουργία αυτής και ειδικά εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού. Παράλληλα ζητούν να ληφθούν περαιτέρω μέτρα από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Δείτε αναλυτικά την επιστολή της Ένωσης Υπαλλήλων Γ.Γ.Κ. Τρικάλων:
«Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες ιστορικών γεγονότων που πλήττουν τόσο την κοινωνία μας όσο και την ανθρωπότητα γενικότερα. Καταστάσεις πρωτόγνωρες για την γενιά μας των οποίων αγνοούμε ακόμα την κατάληξη τους. Μέσα σε αυτό το θολό τοπίο εξελίξεων αξίζει να μνημονεύσουμε προσπάθεια όλων των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και ιδίως του φυλακτικού προσωπικού το οποίο δεν δύναται να ΜΕΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙ και παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αγωνίζεται καθημερινά με ζήλο για να ανταπεξέλθει και να εφαρμόσει πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ως προς τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας(COVID-19)
Αυτές τις ημέρες όμως γινόμαστε μάρτυρες γεγονότων που μας ανησυχούν ιδιαίτερα τα οποία και δεν μπορούμε να μην καταδικάσουμε :
1)Πρώτο και κύριο γεγονός είναι ο μεγάλος όγκος κρατουμένων στο Κατάστημά μας το οποίο αριθμεί περί τους 700 κρατουμένους διαθέτοντας μόλις 600 κλίνες. Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι οι 100 επιπλέον κρατούμενοι δημιουργούν μείζον πρόβλημα τόσο στην εύρυθμη λειτουργία όσο και στην ασφάλεια του καταστήματος καθώς και στην αποτελεσματικότητα των μέτρων αντιμετώπισης και πρόληψης του ιού αφού υπάρχει μεγάλος συνωστισμός ατόμων μέσα σε κάθε κελί. Επιπροσθέτως συνεχίζεται η εκτέλεση  μεταγωγών κρατουμένων από και προς το Κατάστημά μας παρά την υπ΄ αριθμών. 3142οικ./18-3-2020 περί αναστολής λειτουργίας της Κ.Ε.Μ. και αναστολή εκτέλεσης μεταγωγών – επαναμεταγωγών. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι από τις 18-3-2020  όπου και ισχύει η διαταγή του Υπουργείου έχουν μεταχθεί στο κατάστημα μας 5 κρατούμενοι. Μήπως κάποιοι έχουν άγνοια κινδύνου της σοβαρής κατάστασης που βιώνουμε.. ;
2)Μείζονος σημασίας πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε τις τελευταίες ημέρες είναι και η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού κατά την Β’ νυχτερινή βάρδια. Παρακαλούμε τη Διοίκηση του Καταστήματος όπως επανδρώσει το 2ο Νυχτερινό καθότι περί τους 700 κρατούμενους στο ΚΚ Τρικάλων εν μέσω Πανδημίας μένουν χωρίς νοσηλεία. Επίσης δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν ιατρικά περιστατικά εντός αυτού με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία πρώτων βοηθειών. Θα θέλαμε  να μας ενημερώσει η Διοίκηση ποιος καλείτε να κάνει τις ιατρικές γνωματεύσεις, αλλά και να μεταβιβάσει ιατρικά απόρρητα για τη μεταγωγή των κρατουμένων στο Νοσοκομείο;
3)Τέλος επικροτούμε μεν τα μέτρα ασφαλείας  όσων αφορά το ωράριο λειτουργίας των Διοικητικών Υπαλλήλων, ζητούμε δε και θεωρούμε ορθό και δίκαιο την αντίστοιχη εφαρμογή τους στο τμήμα της φύλαξης στο μέτρο που είναι δυνατόν, καθώς όλοι οι υπάλληλοι θα πρέπει να προστατεύονται και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες απέναντι σε αυτή τη πανδημία, καθώς να μην ξεχνάμε ότι άμεσα εκτίθενται  και οι οικογένειές τους στη πανδημία αυτή.
4) Παρά την άμεση αντίδραση του Υπουργείου μας να μας προμηθεύσει με ιατρικό υλικό (μάσκες-γάντια-αντισηπτικά), σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να μπορέσουμε να δουλέψουμε καθημερινά με τις συνθήκες υγιεινής που προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ για να προστατευτούμε αλλά και να προστατεύσουμε τους κρατούμενους. Ζητούμε το Υπουργείο να μας προμηθεύσει με περισσότερα υλικά για να ανταπεξέλθουμε επαρκώς στα μέτρα λήψεις.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε να βγούμε γρήγορα από αυτήν την δύσκολη κατάσταση που έχουμε περιέλθει υγιείς και αλώβητοι και να επιστρέψουμε γρήγορα στην κανονικότητα.-
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος                                                                   Ο Γραμματέας

Τζιώλας Γεώργιος                                                        Κόσυβας Ευάγγελος»
Πηγή: trikalavoice.gr

Share on Google Plus
Από το Blogger.