Κορωνοϊός: Πρώτο θύμα του ιού στην Κένυα -Ανοίγει τις φυλακές το Αφγανιστάν


Η Κένυα επιβεβαίωσε τον πρώτο θάνατο ανθρώπου που είχε διαγνωστεί με τον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κάιρους Ογκούνα, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τρία νέα κρούσματα του ιού, ανεβάζοντας σε 31 τους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον Covid-19 σε αυτή τη χώρα της Ανατολικής Αφρικής.


Ανοίγουν οι φυλακές λόγω κορωνοϊού στο Αφγανιστάν

Την ίδια ώρα, ως και 10.000 κρατούμενοι θα αποφυλακιστούν μέσα στις επόμενες 10 ημέρες στο Αφγανιστάν με στόχο να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα αυτή, όπου οι υποδομές υγείας έχουν καταπονηθεί, μετά από τέσσερις δεκαετίες πολέμου.

Από το μέτρο αυτό θα επωφεληθούν «οι γυναίκες, οι ανήλικοι, οι σοβαρά ασθενείς και οι κρατούμενοι άνω των 55 ετών», ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας Φαρίντ Χαμίντι στην ανακοίνωσή του. Δεν αφορά όμως εκείνους που διέπραξαν «εγκλήματα κατά της εθνικής και της διεθνούς ασφάλειας», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας το μέτρο «υπεύθυνη απόφαση για να διαφυλάξουμε την υγεία του πληθυσμού».

Αυτές οι αποφυλακίσεις δεν σχετίζονται με την ανταλλαγή αιχμαλώτων που διαπραγματεύεται αυτήν την περίοδο η κυβέρνηση με τους Ταλιμπάν, στο πλαίσιο της προσπάθειες για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών.


80 κρούσματα και δυο νεκροί από τον κορωνοϊό στο Αφγανιστάν

Στο Αφγανιστάν έχουν καταγραφεί 80 κρούσματα της ασθένειας Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός και δύο νεκροί. Υπάρχουν και τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μεταξύ ξένων στρατιωτικών. Στην πραγματικότητα όμως, οι αριθμοί μπορεί να είναι κατά πολύ υψηλότεροι, αφού σ’ αυτήν τη χώρα των 35 εκατομμυρίων κατοίκων οι δυνατότητες του συστήματος υγείας είναι πολύ περιορισμένες, λόγω των συνεχών συγκρούσεων.

Το Αφγανιστάν δεν είναι η πρώτη χώρα που προχωρά σε αποφυλάκιση κρατουμένων για προληπτικούς λόγους. Είχαν προηγηθεί το Σουδάν (4.000 φυλακισμένοι), η Αιθιοπία (επίσης 4.000) και το Ιράν (περίπου 70.000 άνθρωποι). Σε άλλες χώρες, η απόφαση των αρχών να περιορίσουν ή να απαγορεύσουν τις επισκέψεις στις φυλακές (Ιταλία, Βραζιλία, Βενεζουέλα) προκάλεσε ταραχές ή και απόπειρες απόδρασης.

Πηγή: iefimerida.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.