Νεκρός κρατούμενος στις φυλακές Μαλανδρίνου

Χωρίς ιατρική βοήθεία, η οποία θα του παρέχονταν μόνο με μεταγωγή  σε νοσοκομείο, πέθανε, σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα του Πάσχα κρατούμενος των φυλακών Μαλανδρίνου, ο οποίος ήταν άρρωστος τουλάχιστον τις τελευταίες πέντε ημέρες. 
Ο εν λόγω κρατούμενος βρέθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα νεκρός στο κελί του, μερικές ημέρες μετά το θάνατο 42χρονης κρατούμενης στις φυλακές Ελαιώνα της Θήβας
Ουδείς γνωρίζει αν ο εν λόγω κρατούμενος έπασχε από τη νόσο Covid-19 ή κάτι άλλο  και θα αναμένουμε τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής για τη διαπίστωση των αιτίων θανάτου.
Για το θάνατο του κρατούμενου στις φυλακές Μαλανδρίνου το dikografies.blogspot.com αναφέρει: 
"Στο... κόκκινο πάλι οι φυλακές της χώρας, καθώς διερευνάται εάν πέθανε από κοροναϊό, ή από άλλη αιτία δεύτερος κρατούμενος, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σήμερα, στις φυλακες Μαλανδρίνου, δέκα μέρες μετά από το θάνατο 35χρονης, έγκλειστης στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας, που είχε αποδοθεί σε παθολογικά αίτια.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των "Δικογραφιών", πρόκειται για 40χρονο αλλοδαπό, πατέρα 5 παιδιών, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο κρατούμενος (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση των Δικογραφιών"), υπέφερε επί πέντε ημέρες από πόνους στη στοματική κοιλότητα και μάλιστα είχε πρηστεί. Σύμφωνα με καταγγελίες συγκρατουμένων του, οι υπεύθυνοι της φυλακής δεν τον μετέφεραν σε νοσοκομείο, επικαλούμενοι ότι, δεν γίνονται μεταγωγές. Για τα αίτια του θανάτου του, δενεργείται νεκροψία, νεκροτομή." 
Αναδημοσίευση: wwwdirectnews.gr
Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων:
Στο ίδιο έργο θεατές.
Ο Σελίμ Ζερολάρι πέθανε σήμερα τα ξημερώματα στην Η' Πτέρυγα των Φυλακών Μαλανδρίνου από φλεγμονή στο δόντι του. Ήταν 37 χρονών και πατέρας 5 παιδιών.
Εδώ και 1 εβδομάδα παραπονιόταν για το δόντι του, πριν 3 ημέρες ζήτησε βοήθεια αλλά η μόνη απάντηση που πήρε ήταν: "Αφήστε το να ξεπρηστεί και ελάτε".

Δυστηχως το κέντρο υγείας Λιδορικίου όπου μεταφέρθηκε πριν λίγες μέρες δεν αντιμετώπισε το συγκεκριμένο περιστατικο και χορήγησε απλά αντιβίωση, όπως γίνεται με όλα τα έκτακτα περιστατικά που μεταφέρονται από τη φυλακή.
Στις 2 Φεβρουαρίου του 2018 ακόμα ένας κρατούμενος 26 ετών, ο Σώζος Μαλτέζος είχε χάσει τη ζωή του κατά τον ίδιο τρόπο από σάπιο δόντι, στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα. Αρχικά το υπουργείο δικαιοσύνης τοτε ότι είχε διαψεύσει ότι ο θάνατος του προερχόταν από φλεγμονή στο δόντι, αλλά η έκθεση του ιατροδικαστή ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ο θάνατος του κρατουμενου προερχοταν από οδοντικό απόστημα. Στο Σώζο Μαλτέζο τότε του είχαν χορήγησει μονο Depon. Στο Σελίμ Ζερολαρι σήμερα μονο αντιβίωση.
Οσοι γνωρίζουν από μέσα τις φυλακές, ξέρουν πώς αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους συμβάντα.
Τα συγκεκριμένα περιστατικα δείχνουν πόσο απροετοίμαστα είναι τα καταστήματα κράτησης να διαχειριστούν ένα οδοντιατρικό περιστατικο. Φανταστείτε ένα κρούσμα κορωνοιού.
Από το FB Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.