Detroit: Αναφορά στο θάνατο ομογενούς γιατρού σωφρονιστικού ιδρύματος


ΝΤΙΤΡΟΪΤ. Ενα αιχμηρό ρεπορτάζ με αναφορά στα αυξημένα κρούσματα στις φυλακές του Ουέιν Κάουντι δημοσίευσε η εφημερίδα «Deadline Detroit», επικεντρώνοντας, μεταξύ άλλων, και στον θάνατο του ομογενούς γιατρού Βαγγέλη Πατσάλη (Dr. Angelo Patsalis), που ήταν και ο ιατρικός διευθυντής του σωφρονιστικού ιδρύματος.’

Σύμφωνα με την εφημερίδα, εκτός από τον Δρα Πατσάλη, που πέθανε από επιπλοκές του Covid-19, έχει χάσει την ζωή του, επίσης χτυπημένος από τον θανατηφόρο ιό, ένας ακόμη γιατρός, όπως και ένα διευθυντικό στέλεχος των φυλακών, ενώ ένας ακόμη ανυπολόγιστος αριθμός ανθρώπων της φυλακής δίνει μάχη στο νοσοκομείο.

«Ο Δρ Βαγγέλης Πατσάλης, ο ιατρικός διευθυντής, αρρώστησε ενώ εργαζόταν ως εξωτερικός γιατρός, μέσω ενός τρίτου φορέα, στις κεντρικές φυλακές του Ντιτρόιτ, νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Οι φυλακές αυτές είναι οι μεγαλύτερες στο σωφρονιστικό αυτό σύστημα, στο οποίο περισσότεροι από 140 εργαζόμενοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία του γραφείου του Σερίφη» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα.


Παράλληλα, ο συντάκτης του ρεπορτάζ αποκαλύπτει πως μετά την ασθένεια του Δρα Πατσάλη, θύματα του κορωνοϊού υπήρξαν και οι γονείς του. Μάλιστα, ο πατέρας του απεβίωσε, ενώ η μητέρα του νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο συνάδελφος του Δρα Πατσάλη που έφυγε από την ζωή, και εργαζόταν στις φυλακές είναι ο Δρ Ρίτσαρντ Μάιλς (Dr. Richard Miles), ο οποίος νοσηλεύτηκε για αρκετές ημέρες διασωληνωμένος, ενώ γίνεται λόγος και για έναν ακόμη γιατρό.

Ο Δρ Βαγγέλης Πατσάλης υπήρξε στέλεχος του Τομέα 501 της AHEPA και στον θάνατό του από τον κορωνοϊό έκανε αναφορά, μιλώντας στον «Ε.Κ.», και ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Γεώργιος Χωριάτης.

«Θέλω να κάνω μια ξεχωριστή αναφορά στον Δρα Βαγγέλη Πατσάλη, από το Μίσιγκαν. Ηταν αδερφός μας, ένα σημαντικό στέλεχος της AHEPA που δυστυχώς ‘έφυγε’ από τον κορωνοϊό. Ο Δρ Πατσάλης ασθένησε πολεμώντας τον κορωνοϊό στην πρώτη γραμμή, στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: www.ekirikas.com
Share on Google Plus
Από το Blogger.