Φυλακές Διαβατών: 21 κρούσματα σε κρατουμένους και σωφρονιστικούς

 


Για απίστευτη ολιγωρία από την πλευρά του ΕΟΔΥ κάνουν λόγο εργαζόμενοι στο σωφρονιστικό κατάστημα - Στις 20 Οκτωβρίου εντοπίστηκε το πρώτο θετικό κρούσμα και από τότε ζητούν κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να γίνουν τεστ, ωστόσο, το αίτημά τους δεν έχει ακόμα ικανοποιηθεί.

www.ethnos.gr Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί είναι αυτή τη στιγμή οι Φυλακές των Διαβατώναναφορικά με τον κορονοϊό, αφού επιβεβαιώθηκε ότι νοσούν 15 κρατούμενοι και έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. 

Την ίδια στιγμή για απίστευτη ολιγωρία από την πλευρά του ΕΟΔΥ κάνουν λόγο στο ethnos,gr εργαζόμενοι, αφού εδώ και περισσότερες από 15 μέρες ο συνδικαλιστικός τους φορέας ζητάει κλιμάκιο, ώστε να πραγματοποιηθούν υγειονομικοί έλεγχοι και τεστ στο σωφρονιστικό κατάστημα, έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο, ωστόσο, το αίτημά τους δεν έχει ακόμα ικανοποιηθεί.

Να σημειωθεί ότι στις 20 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε ότι εργαζόμενος στις Φυλακές Διαβατών νοσεί από τον κορονοϊό και αμέσως ζητήθηκε να σταλεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι υγειονομικοί έλεγχοι και τα τεστ. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, με αποτέλεσμα σωφρονιστικοί υπάλληλοι και άλλοι εργαζόμενοι να προχωρήσουν από μόνοι τους στη διενέργεια τεστ.

Όπως αναφέρει στο ethnos.gr εργαζόμενος στο σωφρονιστικό κατάστημα των Διαβατών, αυτήν τη στιγμή κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά, πόσο είναι το μέγεθος της διασποράς του κορονοϊού μέσα στις φυλακές, στις τάξεις των κρατουμένων. «Αλλά και εμείς οι ίδιοι δεν ξέρουμε, αν νοσούμε. Κάναμε πριν λίγες μέρες τεστς και βγήκαν αρνητικά, ωστόσο, δεν μπορούμε να ξέρουμε, αν ενδιάμεσα κολλήσαμε τον ιό. H ανησυχία που υπάρχει μέσα στη φυλακή, σε εργαζόμενους και κρατούμενος, είναι τεράστια», λέει στο ethnos.gr εργαζόμενος στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Αυτήν τη στιγμή, μόλις κάποιος κρατούμενος παρουσιάσει ύποπτα συμπτώματα, σωφρονιστικοί υπάλληλοι των μεταφέρουν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις για κορονοϊό.


Πηγή: https://www.ethnos.gr/ellada/131870_koronoios-thetikoi-21-kratoymenoi-kai-ergazomenoi-stis-fylakes-diabaton-terastia-i

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.