Πρόεδρος ΟΣΥΕ: Αύξηση κρουσμάτων, έλλειψη τεστ, υποστελέχωση και υπερπληθυσμός

 

Συνέντευξη στην ΕΡΤ Σερρών, καθώς και στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Σερρών «Επιλογές TV» παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ) κ. Σπύρος Καρακίτσος σχετικά με τα κρούσματα COVID19 στις Φυλακές και κυρίως στις Φυλακές Νιγρίτας Σερρών και Διαβατών.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος των Σωφρονιστικών υπαλλήλων παρατηρείται η αύξηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID19 σε πολλά Καταστήματα Κράτησης της Χώρας και επανέλαβε για μία ακόμη φορά την ανάγκη αφενός του ουσιαστικού σχεδιασμού και της αντιμετώπισης του ιού στις Φυλακές από την επιτροπή των Ειδικών Λοιμωξιολόγων και όχι αποσπασματικά και αφετέρου την τεράστια ανάγκη να γίνονται τεστ ανίχνευσης σε κρατούμενους και σε όλους τους εργαζόμενους μέσα στις Φυλακές από τον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και μάλιστα σε εβδομαδιαία βάση, όπως έχει τονίσει ο Καθηγητής κ. Ηλίας Μόσιαλος.

"Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων ο πληθυσμός μιας φυλακής θεωρείται και είναι κλειστός πληθυσμός, πράγμα που σημαίνει ότι η ταχύτητα διάδοσης του ιού μέσα στις Φυλακές μπορεί να γίνει ταχύτατα και να έχει ολέθρια αποτελέσματα, το έχουμε δει να γίνει κάθε χρόνο με την κοινή γρίπη, όπου κρατούμενου και σωφρονιστικοί υπάλληλοι ασθενούν σε μεγάλο ποσοστό".

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της ΟΣΥΕ τόνισε ότι έπρεπε ήδη να είχαν γίνει τα αντιγριπικά εμβόλια σε όλους τους κρατούμενους και σε όλους τους εργαζόμενους στις Φυλακές.

Τέλος, ο κ. Καρακίτσος αναφέρθηκε στην υποστελέχωση του προσωπικού σε όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες, στον υπερπληθυσμό και τον συνωστισμό κρατουμένων, ενώ έθιξε το ζήτημα ότι από την πρώτη φάση της πανδημίας μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού (νοσηλευτών και ιατρών), ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λήξουν οι συμβάσεις μάχιμου προσωπικού φυλάκων από τον διαγωνισμό 6Κ/2018 και θα επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση.  


Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.