ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ - ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ

 

Σε νέο σχεδιασμό προχωρά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά την αποτυχία να αποτρέψει την εξάπλωση του κορονοϊού στις φυλακές. Σύμφωνα με τα στοιχεία αλλά και τις καταγγελίες των σωφρονιστικών υπαλλήλων οι μισές φυλακές της χώρας έχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε προσωπικό και κρατουμένους χωρίς να έχουν διενεργηθεί μαζικοί έλεγχοι!!! Μέχρι στιγμής τα περισσότερα κρούσματα εμφανίζονται στις φυλακές των Διαβατών στην Θεσσαλονίκη. Η καθυστερημένη διενέργεια μαζικών ελέγχων στα Διαβατά ύστερα από τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα έδειξαν οτι έχουν μολυνθεί δεκάδες κρατούμενοι και εργαζόμενοι. Ανήσυχοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι για την κατάσταση των υποστελεχωμένων καταστημάτων κράτησης προειδοποιούν για πολύ χειρότερες καταστάσεις αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα. Ακολουθεί δελτίο τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχέδιο για την περαιτέρω θωράκιση των Καταστημάτων Κράτησης από τον κορωνοϊό

Ειδικό σχέδιο για την περαιτέρω θωράκιση των Καταστημάτων Κράτησης όλης της χώρας με τη διενέργεια συνεχόμενων τεστ για κορωνoϊό, ξεκινώντας από τα Διαβατά Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε σε σύσκεψη το πρωί της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα μετά την έξαρση του αριθμού των κρουσμάτων του κορωνoϊού,  αποφασίστηκε η αναβάθμιση του συστήματος υγειονομικής προστασίας των Καταστημάτων Κράτησης της χώρας.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, μεταξύ των  Υφυπουργών Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κοντοζαμάνη και  Λευτέρη Οικονόμου, της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκου και του Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστου Ροϊλού, αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Κάθε εβδομάδα στους εργαζόμενους στα Καταστήματα Κράτησης θα διενεργούνται έλεγχοι.
  • Θα γίνονται τεστ στους κρατούμενους, με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα και βάζοντας σε απόλυτη προτεραιότητα τις φυλακές που εμφανίζουν υψηλό ιϊκό φορτίο.
  • Σε δύο νοσοκομεία της Αττικής δημιουργούνται ειδικές μονάδες με κλίνες για κρατούμενους οι οποίοι θα μεταφέρονται εκεί, εφόσον απαιτείται νοσηλεία τους.
  • Τέλος, οι Υγειονομικές Περιφέρειες σε όλη τη χώρα θα παραχωρήσουν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα κατά τόπους Καταστήματα Κράτησης.

Ειδικά για το Κατάστημα Κράτησης Διαβατών Θεσσαλονίκης, όπου παρουσιάζονται αυξημένα κρούσματα, αποφασίστηκε η αποστολή κλιμακίου του ΕΟΔΥ το οποίο θα πραγματοποιήσει τεστ την Πέμπτη και την Παρασκευή.


Πηγή: fylakes.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.