Συνδικαλιστικές διώξεις καταγγέλει η ΟΣΥΕ

 


Δελτίο Τύπου συμπαράστασης εξέδωσε η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ) με αφορμή την παραπομπή σε πειθαρχική δίωξη (4) μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας (ΕΚΚΝ).

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

“Με ιδιαίτερη λύπη και οργή πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους μας και από το
Πρωτοβάθμιο Σωματείο μας «Σύλλογος Υπαλλήλων Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας» για την πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τεσσάρων (4) μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου.

Αφορμή για την πειθαρχική δίωξη στάθηκε η έκδοση ενός περσινού ομόφωνου ψηφίσματος διαμαρτυρίας (8/9/2020) της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου της Αγροτικής Φυλακής Κασσαβέτειας σχετικά με υποχρεωτική απόσπαση συναδέλφου και τη δημοσιοποίηση του θέματος στον τοπικό τύπο, κάτι το οποίο προφανώς ενόχλησε κάποιους.

Είναι πραγματικά εξοργιστική τόσο η ΕΔΕ που διέταξε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Σοφία Νικολάου σε βάρος των συναδέλφων μας και συνδικαλιστών, όσο και η παραπομπή τους σε πειθαρχική δίκη για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός υπηρεσίας»(!!!), την οποία υπογράφει ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο οποίος μάλιστα εκτός των άλλων έχει διατελέσει στο παρελθόν και συνδικαλιστής Αστυνομικός!

Λυπούμαστε που πρέπει να υπενθυμίσουμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι η συνδικαλιστική δράση προστατεύεται ρητά από το άρθρο 23 του Συντάγματος, το νόμο 1264/1982, ακόμα και τον πρόσφατο Νόμο 4808/2021 που η ίδια η τωρινή Κυβέρνηση νομοθέτησε και ψήφισε, πολλές διεθνείς συμβάσεις όπως η ΔΣΕ87/1948 περί συνδικαλιστικής ελευθερίας, η ΔΣΕ139/1971 για την προστασία των εκπροσώπων των εργαζομένων, το άρθρο 23 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το άρθρο 22 του Διεθνούς Συμφώνου για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα, το άρθρο 11 για την συνδικαλιστική ελευθερία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού χάρτη και το άρθρο 12 του Χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η παραπομπή σε πειθαρχική δίκη για μία νόμιμη και απλή δημόσια συνδικαλιστική
διαμαρτυρία συνιστά ξεκάθαρη παραβίαση της ελεύθερης και απρόσκοπτης συνδικαλιστικής δράσης, αποτελεί μαύρη σελίδα της πολιτικής διοίκησης του Υ.ΠΡΟ.ΠΟ στα Καταστήματα Κράτησης και είναι ξεκάθαρο δείγμα εκφοβισμού σε βάρος των εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε τη δίωξη αυτή ως συνδικαλιστική και παραμένουμε αλληλέγγυοι στο πλευρό των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών στελεχών του Σωματείου μας.

Καλούμε τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας να ανακαλέσει αμέσως την πειθαρχική δίωξη και να ξεκινήσει έναν ειλικρινή διάλογο με τους εργαζόμενους για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Φυλακές.”

Πηγή: www.lawnet.gr & www.osye.org.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.