Η στιγμή που Βορεικορεάτης αποστάτης δραπετεύει από φυλακή στην Κίνα - Βίντεο


Οι αρχές στην Κίνα δίνουν αμοιβή 23 χιλ. δολαρίων για τη σύλληψη ενός αποστάτη από τη Βόρεια Κορέα που δραπέτευσε τη Δευτέρα από κινέζικη φυλακή.
Ο Βορειοκορεάτης δραπέτης Ζου Χιανζιάν εισήλθε παράνομα στην Κίνα το 2013 και τρία χρόνια αργότερα καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκιση για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας ο Ζου απέδρασε από τη φυλακή της πόλης Ζιλίν, σκαρφαλώνοντας σε ένα υπόστεγο δίπλα σε μια πύλη, ενώ οι άλλοι κρατούμενοι τελείωναν τη δουλειά στην αυλή.
Σύμφωνα με την επικήρυξη του φυγά, οι κινεζικές αρχές δίνουν αμοιβή περίπου 15.600 δολαρίων για όποια πληροφορία οδηγήσει στη σύλληψη του Ζου με την αμοιβή να ανεβαίνει στις 23.400 δολάρια εάν τα στοιχεία οδηγήσουν απευθείας στη σύλληψη του δραπέτη.

Η δραματική απόδραση του Βορειοκορεάτη από τις κινεζικές φυλακές καταγράφηκε σε κάμερα ασφαλείας και ανέβηκε στα κινεζικά social media από τις κινεζικές αρχές.

Στο βίντεο, ο Ζου φαίνεται να ανεβαίνει στο υπόστεγο, να τρέχει στην οροφή και μετά να χρησιμοποιεί κάτι που μοιάζει με σκοινί για να απενεργοποιήσει τον ηλεκτρικό φράχτη γύρω από τους τοίχους της φυλακής, σύμφωνα με το CNN.
Οι αρχές μπλόκαραν τους δρόμους προς τα κοντινά χωριά κι άρχισαν έρευνες από σπίτι σε σπίτι για τη σύλληψη του δραπέτη.
Η είδηση της απόδρασης του Ζου έγινε viral στην Κίνα, μιας και οι αποδράσεις είναι πολύ σπάνιες στη χώρα.
Στις 21 Ιούλη 2013, ο Ζου είχε αποστατήσει στην Κίνα από τη Βόρεια Κορέα. Μέσα σε λίγες ώρες είχε μπει σε αρκετά σπίτια για να κλέψει χρήματα, κινητά, ρούχα και παπούτσια.

Σε μια από τις διαρρήξεις, μια γιαγιά αντιστάθηκε στον Ζου κι αυτός την τραυμάτισε με μαχαίρι.
Η γυναίκα έφερε σοβαρά τραύματα, αλλά τελικά επέζησε. Η ποινή του Ζου μειώθηκε δυο φορές ενώ ήταν στη φυλακή και θα αποφυλακιζόταν τον Αύγουστο του 2013.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Human Rights Watch, οι αποστάτες που στέλνονται πίσω στη Βόρεια Κορέα μπορεί να αντιμετωπίσουν σοβαρή τιμωρία, συμπεριλαμβανομένων βασανιστηρίων και σεξουαλικής κακοποίησης.

Δείτε το βίντεο εδώ: https://twitter.com/i/status/1450334876192833538

Πηγή: sputniknews.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.