ΠΑΣΟΚ: Τα νέα μέλη του Τομέα Προστασίας του Πολίτη

 

Ανακοινώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής οι νέοι Γραμματείς και οι Αναπληρωτές των Τομέων Πολιτικής του Κόμματος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον μεταξύ άλλων παρουσιάζει ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη, όπου τρία είναι τα βασικά πρόσωπα που αναλαμβάνουν την ευθύνη για τον συγκεκριμένο πολιτικό τομέα, όλα γνώριμα, σοβαρά και γνωστά. 



   Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη ορίστηκε με απόφαση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Aχαιός νομικός Μαρίνος Σκανδάμης, γεγονός που συνιστά αναγνώριση του έργου του, δεδομένου ότι ανανεώθηκε η θητεία του στην θέση αυτή, την οποία κατέχει από το 2019. Ο κ. Σκανδάμης είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και Ειδικός Γραμματέας στο ίδιο Υπουργείο.



Παράλληλα άλλη μία «ηχηρή» παρουσία είναι αυτή του ταξίαρχου εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας και γνωστού από την παρουσία του σε τηλεοπτικές εκπομπές κ. Θανάση Κατερινόπουλου στη θέση του αναπληρωτή γραμματέα Προστασίας του Πολίτη, θέση που κατείχε ως απόλυτος άλλωστε γνώστης πραγμάτων, προσώπων και καταστάσεων στην ΕΛ.ΑΣ. και όχι μόνο. 


   Τέλος, πρόσωπο έκπληξη στη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο επί σειρά ετών Πρόεδρος και μέλος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, συνδικαλιστής κ. Σπύρος Καρακίτσος, ως άνθρωπος προερχόμενος από τον χώρο των Καταστημάτων Κράτησης και της Αντεγκληματικής Πολιτικής, με βαθιά και ουσιαστική γνώση των τεκταινομένων στον πολύπαθο χώρο των Φυλακών και του συνδικαλιστικού κινήματος.

 

Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.