Εκτός πλασματικών οι σωφρονιστικοί υπαλληλοι

 

Εκτός των συνταξιοδοτικών βελτιώσεων που ψηφίστηκαν προχθές στην Βουλή έμειναν οι εργαζόμενοι στις Φυλακές.

Αυτό καταγγέλει η Ενωτική Ταξική Συνδικαλιστική Συνείδηση (ΕΝΤΑΣΣΥ), συνδικαλιστική παράταξη των εργαζομένων στις Φυλακές, η οποία μάλιστα εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση για το θέμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αντιμετωπίστηκαν (σ.σ. οι εργαζόμενοι στις Φυλακές) ως παρίες της όλης υπόθεσης, αφού οι συνταξιοδοτικές βελτιώσεις έγιναν για ολους σχεδόν τους υπαλλήλους (αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς κτλ) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εκτός από τους εργαζόμενους στις Φυλακές. 

Αναλυτικά η Ανακοίνωση της ΕΝΤΑΣΣΥ: 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ψηφίστηκε χθες 24/11/2022 το Νομοσχέδιο με τίτλο «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις».

Ο συνταξιοδοτικός εξορθολογισμός στο άρθρο 23 που προέβλεπε την περιβόητη «μάχιμη πενταετία» αποκαταστάθηκε για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος (μόνιμους και συμβασιούχους), το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος. 

ΟΧΙ όμως για εμάς, τους εργαζόμενους στις Φυλακές. 

Καμία αποκατάσταση, καμία θεραπεία και καμία απολύτως πρόβλεψη για το προσωπικό των Καταστημάτων Κράτησης και του Ιδρύματος. Ούτε καν για τη στοιχειώδη διόρθωση της μάχιμης τριετίας του φυλακτικού προσωπικού, η οποία παραμένει για μία ακόμη φορά σε εκκρεμότητα, μετά τον Νόμο Κατρούγκαλου. 

          Είναι λυπηρό και εξοργιστικό το γεγονός ότι αν και υπαγόμαστε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αν και οι συνθήκες εργασίας μας είναι σε πολλές περιπτώσεις χειρότερες από αυτές των συναδέλφων στις παραπάνω Υπηρεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας, δυστυχώς φαίνεται ότι αντιμετωπιστήκαμε ως οι παρίες της όλης υπόθεσης. 

Κορυδαλλός, 25/11/2022
ΕΝΤΑΣΣΥ
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.