Πάνω από 10.000 αποφυλακίσεις με τον νόμο Παρασκευόπουλου - Κοντονή


Περισσότεροι από 10.000 κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν από τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας κάνοντας χρήση ευνοϊκών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου και προσφάτως του κ. Κοντονή με την αύξηση να έχει φτάσει στο 100%.

Από τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, Μάξιμου Χαρακόπουλου, προκύπτει ότι το τελευταίο εξάμηνο του 2015 «απολύθηκαν» 1703 κρατούμενοι. Ο αριθμός αυξήθηκε κατακόρυφα τα δύο επόμενα χρόνια. Το 2016 οι αποφυλακίσεις με τον νόμο Παρασκευόπουλου έφτασαν τους 4027 ενώ το 2017 (μέχρι τις 10/11) τις ευεργετικές διατάξεις χρησιμοποίησαν 4017 κρατούμενοι εκτινάσσοντας τον συνολικό αριθμό των αποφυλακισθέντων με βάση τον νόμο Παρασκευόπουλου και τον Νόμο Κοντονή στους 10.210.

Όσον αφορά την κριτική που ασκεί η ΝΔ ότι στις αποφυλακίσεις περιλαμβάνονται και εγκληματίες οι οποίοι υπέπεσαν σε αδικήματα μετά την αποφυλάκιση τους ο κ. Κοντονής απαντώντας στο βουλευτή της νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι από τους συνολικά 23 φερόμενους ως δράστες σε επτά περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας, επτά φέρονται να έχουν αποφυλακιστεί με τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου. Για τρεις από αυτούς είχε διαταχθεί η άμεση απέλαση που δεν εκτελέστηκε, ενώ δύο εξ αυτών θα απολύονταν σε κάθε περίπτωση με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και, τέλος, ένας είχε παραβιάσει τακτική άδεια. «Ωστόσο, το σύνολο σχεδόν των ατόμων που αποφυλακίστηκαν τα τελευταία δυόμιση χρόνια με τους ως άνω νόμους, δεν έχουν απασχολήσει τη δημοσιότητα κατά τη επανένταξή τους στη κοινωνία.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο βουλευτή της ΝΔ ο υπουργός Δικαιοσύνης, με τις ευεργετικές διατάξεις νόμων της κυβέρνησης Σαμαρά είχαν αποφυλακιστεί 5.021 κρατούμενοι.

Πηγή: http://www.eleftherostypos.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.