Το σινεμά των... φυλακών στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας


Ημερίδα με θέμα «Ο πολιτισμός ως μέσο επανένταξης των κρατουμένων» πραγματοποιείται αυτή την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, από τη Διεύθυνση Παραστατικών Τεχνών & Κινηματογραφου του υπουργείου Πολιτισμού σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνέχεια της ολοκλήρωσης εκπαιδευτικού προγράμματος κινηματογράφου στις φυλακές Κορυδαλλού, αποτέλεσμα του οποίου υπήρξε η υλοποίηση δύο ταινιών μικρού μήκους από τους κρατούμενους, «Ο Θανατοποινίτης» και «Το Χριστινάκι».
Χαιρετισμούς στην εκδήλωση, που ξεκινήσει στις 11 το πρωί, θα απευθύνουν η πρόεδρος της Ταινιοθήκης, Μαρία Κομνηνού, ο διευθυντής των φυλακών Κορυδαλλού, Ιωάννης Κάσλαρης, ο γενικός διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Βασίλης Κοσμόπουλος, και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου του ΥΠΠΟ, Τίνα Πισχιτζή.
Θα ακολουθήσει η προβολή των ταινιών και στη συνέχεια θα γίνουν οι εξής ομιλίες:
• «Κινηματογραφικές αναπαραστάσεις του εγκληματικού φαινομένου», από τη Χριστίνα Ζαραφωνίτου, καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο
• «Ο κινηματογράφος ως εργαλείο διδασκαλίας του Ποινικού Δικαίου», από τον Κωνσταντίνο Βαθιώτη, αναπ. καθηγητή Ποινικοί Δικαίου ΔΠΘ.
• «Γιατί οι εγκληματολόγοι σχολιάζουν ταινίες εγκλημάτων;», από τον Χρήστο Τσουραμάνη, ομ. Καθηγήτη ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας
• «Μπορεί το θέατρο να βοηθήσει στην επανένταξη; Σημειώσεις από τις συναντήσεις με τη θεατρική ομάδα της Επανόδου», από την Μαριτίνα Πάσσαρη, υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας στην Επάνοδο
• «Η εμπειρία από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις φυλακές», από τον Αντώνη Κόκκινο, σκηνοθέτη, παραγωγό, και τον Χρήστο Παπαθανασίου, σκηνοθέτη της ταινίας «Το Χριστινάκι»
Ταινιοθήκη της Ελλάδος Ιερά Οδός 48 & Μεγ.Αλεξάνδρου 134-136, (ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός) Τηλ.: 2103609695.
Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στην ημερίδα στο τηλέφωνο 210 8253611
Πηγή:efsyn.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.