Κοντοζαμάνης: «Γρήγορα τεστ» και σε φυλακές, εξωτερικά ιατρεία κτλ.


Επέκταση των λεγόμενων rapid tests(γρήγορης ανίχνευσης του κορωνοϊού) στις φυλακές, τις δομές μακροχρόνιας φροντίδας, τα εξωτερικά ιατρεία και στα τμήματα επειγόντων περιστατικών και ελέγχους σε απομακρυσμένες περιοχές, προανήγγειλε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Υπενθυμίζεται ότι την χρήση rapid test στις φυλακές έχει επανειλημμενα προτείνει και η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ) ως μέτρο ελέγχου και ανίχνευσης της πανδημίας σε κρατούμενους και εργαζόμενους. 

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, ο υφυπουργός Υγείας υποστήριξε ότι τα rapid tests που έως τώρα γίνονταν σε δομές προσφύγων και μεταναστών, θα είναι πλέον η καθημερινή πρακτική.

«Τα rapid tests δεν είναι δια πάσα νόσο και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον μοριακό έλεγχο», αντέτεινε ο Ανδρέας Ξανθός και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ως πολιτική επιλογή ήταν η χρησιμοποίηση των αυξημένων αναγκών της περιόδου και την οριακή κατάσταση στο ΕΣΥ για να δώσει δυνατότητες συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα.

Πηγή: www.cnn.gr



Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.